Doğanşehir Kaymakamı Irgatoğlu'ndan Mevsimlik İşçilere Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Doğanşehir Kaymakamı Irgatoğlu'ndan Mevsimlik İşçilere Ziyaret

Doğanşehir Kaymakamı Irgatoğlu\'ndan Mevsimlik İşçilere Ziyaret

Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, ilçedeki mevsimlik işçileri ziyaret etti.

21.07.2015 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğanşehir Kaymakamı Murat Irgatoğlu, ilçedeki mevsimlik işçileri ziyaret etti.

Doğanşehir Kaymakam Murat Irgatoğlu, değişik illerden Doğanşehir ilçesine gelen mevsimlik işçileri ziyaret etti. Bu sene Doğanşehir'de 6 bin 230 mevsimlik işçinin çalıştığını kaydeden Irgatoğlu, bayramda çalışmak zorunda olan işçilerin çadırlarını ziyaret etti ve işçilerle tek tek bayramlaştı. Ziyaretten memnun kalan işçiler Kaymakam Murat Irgatoğlu'na teşekkür ettiler. Irgatoğlu da işçilere getirdiği hediyeleri takdim etti.

Ziyaret esnasında konuşan Murat Irgatoğlu, "Öncelikle Doğanşehir'e hoş geldiniz. Bayram günlerini herkes memleketinde, sevdikleriyle geçirirken sizler uzaklarda, ekmek parsı için çalışıyorsunuz. Bende sizin gibiyim, bayramı memleketimden uzakta geçiriyorum, sizleri mutlu edebilmek ve hasretlik duygularınızı paylaşmak için sizi ziyaret etmek istedim, Allah yardımcınız olsun" dedi.

Daha sonra Irgatoğlu, işçilerin sorunlarını dinledi. İşçi çavuşu Diyarbakırlı Feryat Kuşçu işçilerin sorunlarını anlattı. Kuşçu, "Biz Türkiye'nin her yerine gidiyoruz. Bir çok yerde kamp kuracağımız yerler bellidir, elektriği, suyu ve lavabosu var. Ancak burada çok mağdur oluyoruz, bize bu konuda yardımcı olursanız çok memnun oluruz. Bu kampta 25 aileyiz, 100'den fazla çocuklarımız var. Gece gündüz köpek sürüleri çadırlarımıza geliyor, biz işte çalışırken çocuklara saldırıyorlar. Biz çocuklarımızı Kuran kursuna yollamak istiyoruz, Kuran'ı öğrenmelerini istiyoruz" diye konuştu.

Bazı çavuş arkadaşlarının dolandırıldığını iddia eden Feryat Kuşçu, "İşveren hem yevmiyeleri düşük tutuyor hem de parayı vermiyor. Para yerine çek veriyor, çekte karşılıksız çıkınca büyük sıkıntılar yaşıyoruz" ifadelerini kullandı.

Daha sonra sazlı sözlü türkü söyleyen işçiler, Kaymakam Irgatoğlu'na karpuz ve kahve ikram ettiler. Irgatoğlu, Doğanşehir'de şu an itibariyle 6 bin 230 mevsimlik işçinin bulunduğunu ve bunların 5 bin 380'inin Adıyaman'dan geldiğini, diğer 850 kişinin ise Malatya, Şanlıurfa, Diyarbakır'dan gelen işçiler olduğunu belirtti. Murat Irgatoğlu, "Bu rakam yaz boyunca hareketlenir, artar veya eksilir. Ramazan Bayramı nedeniyle Doğanşehir'e dışarıdan gelen misafirlerin sayısı da 20 binin üzerinde. Memleket özlemi çekenlerin burada konaklayacakları ve rahat edecekleri projeler üretirsek bu sayıyı artırırız. Bu da esnafa kazanç demektir" sözlerini kaydetti.

Kaymakam Irgatoğlu daha sonra mevsimlik işçilerle bayramlaştı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğanşehir Kaymakamı Irgatoğlu'ndan Mevsimlik İşçilere Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement