23 Yaşındaki Genci "Doğmadan Elektrik Abonesi" Yapıp Borçlandırdılar - Son Dakika
Ekonomi

23 Yaşındaki Genci "Doğmadan Elektrik Abonesi" Yapıp Borçlandırdılar

23 Yaşındaki Genci "Doğmadan Elektrik Abonesi" Yapıp Borçlandırdılar

Malatya'da 23 yaşındaki Ali Arı isimli vatandaş, doğmadan önce elektrik abonesi yapıldığı olduğu ortaya çıktı.

16.04.2015 22:13  Güncelleme: 16:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya'da yaşayan Ali Arı isimli vatandaş e-devlet sistemine girince şoke oldu. Arı daha doğmadan elektrik abonesi yapılıp borçlandırıldığını fark etti.

1992 DOĞUMLU VATANDAŞA 1990 YILINDA ABONELİK

1992 doğumlu olan Ali Arı, e-devlet sitesine girdiğinde 1990 yılında elektrik abonesi olarak kayıt edildiğini gördü.

15 BİN LİRA BORÇLANDIRILDI

15 bin Lira elektrik borcu olduğu bilgisine ulaşan Ali Arı soluğu elektrik şirketinde aldı. Bir yanlışlık olabilme ihtimaliyle gittiği elektrik şirketinde anne ve baba adlarının aynı olması üzerine büyük bir şok yaşadı. Ali Arı, "Ben 1992 doğumluyum. 1990 yılında Cemal Gürsel Mahallesi İsmet Paşa Caddesi üzerinde bulunan bir iş yerine adıma elektrik aboneliği yapılmış. Ben bu durumu yaklaşık 1 ay önce e-devlet üzerinden bakarak öğrendim.

ÜSTÜNE TİCARETHANE AÇILMIŞ

Araştırdım bir ticarethane açılmış TEDAŞ'la ilgili olarak. Tabi ben de başvuru yaptım baktım e-devlet üzerinden icra görünüyor. İcra miktarına baktım 15 bin Lira. Gittim araştırdım, 1990 yılında abone yapılmış. Ben 1992 doğumluyum. Yani bir kişi doğmadan 2 sene önce nasıl abone yapılır bilmiyorum, aklım almıyor. Ben şu anda bütün adli mercilere başvurmuş durumdayım. Bugün savcılığa başvurumu yaptım. Bütün yasal işlemler başlamış durumda.

SORUN BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLMEDİ

Tüm yetkililere söylüyorum bunun çözülmesi lazım. Avukata gidiyorum avukatta diyor ki icra dairesine git. İcra dairesine gidiyorum dosyayı bulamıyorlar. Yaklaşık 15 gündür gidip geliyorum adliyeye. 7'nci İcra dairesinde dosya yok bulamıyorlar. Diyorum ki dosya nereye gitti? Bilgisayar üzerinden dosya açık görünüyor icram var benim. Hani ufak bir rakam değil 15 bin lira icra görünüyor üzerimde. Benim bunu ödeyecek imkanım yoktur. Bunun gereğinin yapılmasını istiyorum.

TAZMİNAT DAVASI AÇACAK

Yetkililer kimse bunun maddi manevi tazminat davası açacağım zaten bunlara. Konu şu anda mahkeme sürecinde. Savcılığa başvurumu yaptım ben şu anda. Gerekenin yapılmasını istiyorum. Taksitlendirme olmuş 2004 ile 2005 arası ceza yemişler. Tabi ki benim bu adresle hiçbir alakam yoktur. Nüfus kayıt örneği çıkartabilirim. Belediyeye de gidebiliriz. Onu da geçtim 2004 yılında abonelik yapıldı diyelim 10 yaşında bir çocuğa nasıl elektrik abonesi yapılır. Ama bunun sözleşme tarihi 1990 yılında yapılmış. Yani bir kişi doğmadan 2 sene önce yapılıyorsa hayret ediyorum nasıl yapılıyor bilmiyorum. 2012 yılında haciz gelmiş yanlışım yoksa. Tabi ben bunu 1 ay önce öğrendim. Hiçbir şeyden haberim yoktu. Benim elime herhangi bir kağıt ve ihbarname gelmedi" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi 23 Yaşındaki Genci 'Doğmadan Elektrik Abonesi' Yapıp Borçlandırdılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement