Silifke'de "Doğru Ağaç Budama" Yarışması - Son Dakika
Güncel

Silifke'de "Doğru Ağaç Budama" Yarışması

Silifke\'de "Doğru Ağaç Budama" Yarışması

Mersin'in Silifke ilçesinde Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından budama günü etkinlikleri kapsamında "doğru ağaç budama" yarışması düzenlendi.

20.11.2014 16:35  Güncelleme: 15:11
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Silifke Kaymakamı Şevket Cinbir, Kabasakallı Mahallesi'nde düzenlenen yarışmada yaptığı konuşmada, doğru ağaç budayıp kaliteli ürün üretilerek hem yurt içine hem de yurt dışına gönderilerek ülke ve ilçenin ekonomisine daha fazla katkı sağlanacağını ifade etti.

Yüksek okulların tarım bölümü öğrencilerin de yarışmayı izlemesinin kendisini memnun ettiğini belirten Cinbir, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti. Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Abdullah Süngü ise ilçe müdürlüğü olarak budama günü etkinlikleri kapsamında bu yarışmayı düzenlediklerini kaydetti.

Silifke'nin coğrafi konumu ve yılın 12 ayı tarımsal üretime uygun ekolojik koşulları sebebiyle Türkiye'nin önemli tarım merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Süngü, "Sıfırdan başlayarak 2 bin 500'e kadar ulaşan rakım dolayısıyla İlçemizin ürün deseni ve hasat tarihleri de büyük değişiklikler göstermektedir. Turfanda yetiştiriciliğin ekonomik anlamda büyük önem arz ettiği tarım sektöründe çilek, erik, kayısı, üzüm gibi birçok ürünün ilk hasadı ilçemizde yapılmaktadır" diye konuştu.

Sponsorluğunu Bahco şirketinin yaptığı yarışmanın jüri üyeliklerini, Mersin Üniversitesi Silifke Meslek Yüksel Okulu Müdürü Prof. Dr. Levent Son, Selçuk Üniversitesi Taşucu Meslek Yüksek okulundan Doç. Dr. Aşkın Bahar, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personeli Veysel Kır, SNA Europe Genel Müdürü Murat Adak ve Alata Bahçe Kültürleri Araştırma Enstitüsünden Ziraat Mühendisi Mustafa Bircan yaptı.

Yarışmada, Durhasan Say birinci, Hüseyin Doğan Doğruöz ikinci, Ali Şahin ise üçüncü oldu.Yarışmanın tek bayan yarışmacısı Reyzan Saygılı ise mansiyon ödülüne layık görüldü.Dereceye giren yarışmacılara, budama aletleri ve kupa verildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Silifke'de 'Doğru Ağaç Budama' Yarışması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement