Doğru Hamlede Buluşalım" Projesi 81 ile Yayılıyor - Son Dakika
Güncel

Doğru Hamlede Buluşalım" Projesi 81 ile Yayılıyor

Doğru Hamlede Buluşalım" Projesi 81 ile Yayılıyor

TSF'den yapılan açıklamaya göre ilkokul çağındaki çocukları satrançla buluşturma hedefiyle, ilk uygulamaları, Kocaeli, Ordu ve Söke'de yapılan projenin 81 ile yayılması için çalışmalar hızlandırıldı.

26.04.2016 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TSF'den yapılan açıklamaya göre ilkokul çağındaki çocukları satrançla buluşturma hedefiyle, ilk uygulamaları, Kocaeli, Ordu ve Söke'de yapılan projenin 81 ile yayılması için çalışmalar hızlandırıldı.

Ana hedeflerinin tabana yayılarak ilkokuldan itibaren çocukları satrançla buluşturmak ve bu spora yönlendirmek olduğunu vurgulayan TSF Başkanı Gülkız Tulay, "Hızlı, doğru ve çabuk düşünebilme, olaylara doğru yorumlarla yaklaşabilme yeteneklerini geliştiren satrançla çocuklarımızı buluşturarak, ülkemize yetenekli sporcular kazandırmayı hedefliyoruz. Proje ile çocuklarımızı zararlı alışkanlıklardan uzak tutmak ve onlara spor disiplini verip eğitim yaşamlarına destek olmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Yerel yönetimlere proje ile ilgili bilgilendirme yaparak projede yer almaya davet ettiklerini belirten Tulay, şöyle devam etti:

"2013 yılında Kocaeli'de startını verdiğimiz, Ordu, Söke ve Burdur'da da hayat bulan 'Doğru Hamlede Buluşalım' projemiz adım adım yayılıyor. Şu ana kadar uyguladığımız yerlerde önemli başarılara imza atıldı. Hedefimiz, Türkiye'nin dört bir yanında minik öğrencilerimizi bu eşsiz spor ile buluşturmak. Yerel yönetimlerimizin desteği ve aracılığıyla bu buluşmaları artırmak istiyoruz. Minik öğrencilerimizi satrançla tanıştırmak ve onlarla, hayatlarının yönünü değiştirecek 'doğru hamlelerde buluşmak' için sabırsızlanıyoruz. Bu proje, ülke genelinde ses getiren örnek bir proje olacak. Elbette bu başarının yakalanmasında, yerel yönetimlerimizin vereceği desteğin önemli bir payı var. Yatırımlarını ülkemizin geleceği çocuklarımıza yapmayı hedefleyen tüm yerel yönetimleri 'doğru hamlede buluşmaya' davet ediyorum."

Tüm öğrencilere satranç seti dağıtılıyor

Proje kapsamında ilkokul 1. sınıfa devam eden tüm öğrencilere satranç seti dağıtılıyor ve öğretmenlere satranç eğitimleri veriliyor. Kocaeli'de 91 bin 555 adet satranç takımı ve temel eğitim kitabı dağıtılırken, Ordu'da bu sayı 10 bine ulaştı. Projenin son durağı olan Burdur'da, TSF, Burdur Valiliği, Burdur Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında 21 Nisan 2016 tarihinde imzalanan protokole göre, il merkezindeki 17 okulda ilkokul 1. sınıf öğrencilerine satranç seti dağıtılacak. İldeki öğretmenlere de antrenörlük eğitimi verilecek.

TSF, "Doğru Hamlede Buluşalım" projesinin yanı sıra, ana sınıflarındaki çocukları satrançla tanıştırmak için Spor Toto Teşkilat Başkanlığı ile "Satrançla Büyüyorum" projesini de yürütüyor.

Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Güncel Doğru Hamlede Buluşalım' Projesi 81 ile Yayılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement