Doğtaş, Yurt Dışında Aynı Gün 12 Mağaza Açtı - Son Dakika
Güncel

Doğtaş, Yurt Dışında Aynı Gün 12 Mağaza Açtı

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde faaliyet gösteren Doğtaş, Türk mobilyasının kalitesini dünyanın birçok noktasına taşımaya devam ediyor.

14.04.2014 16:34  Güncelleme: 14:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çanakkale'nin Biga İlçesi'nde faaliyet gösteren Doğtaş, Türk mobilyasının kalitesini dünyanın birçok noktasına taşımaya devam ederken, 12 Nisan'da dünyanın 12 ayrı noktasında aynı anda 12 mağaza açtı.

1972 yılında Biga'da temelleri atılan, bugün 65 ülkeye mobilya ihraç eden ve dünyanın 60 farklı noktasında exclusive (özel) mağazalarıyla hizmet veren Doğtaş, Türk mobilyasının dünyadaki en büyük temsilcilerinden biri olarak agresif bir büyüme stratejisi başlattı. Firma, bu doğrultuda geçen 12 Nisan'da, Berlin, Londra, Cidde, Dubai, Abu Dabi, Mekke, Kuveyt, Tripoli, Kerkük, Doha, Manama ve Dammam'da toplam 12 mağaza açarak ihracatta sektör liderliği için büyük bir adım daha attı. Türkiye'nin en köklü mobilya markalarından olan ve 41 yılı geride bırakan firmanın Berlin mağaza açılışında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Davut Doğan, "Doğtaş olarak ihracatta agresif bir büyüme stratejisiyle hareket ediyoruz. Hem yeni pazarlara açılıyoruz hem de var olduğumuz pazarlarda güçleniyoruz. 2008 yılında girdiğimiz Turquality Programı'nın verdiği global marka olma vizyonu ve bu yöndeki maddi, manevi desteklerin de katkısıyla dünya markası olma yolunda hızlı ve emin adımlarla ilerliyoruz" dedi.

İHRACAT HEDEFİ, 40 MİLYON DOLARIN ÜZERİ

Firma, 2014 yılının ikinci yarısında da yeni mağazalarla büyümeye devam ederek yıl sonunda yurt dışında toplam 20 yeni exclusive mağaza açmış olacak. Doğtaş özellikle Irak, Libya, Azerbaycan, Almanya, İngiltere ve Avusturya gibi tutunması zor pazarlarda ihtiyaçları ve talepleri doğru değerlendirerek güçlü bir duruş sergiledi. 2014 yılı ihracat hedefini 40 milyon doların üzerine çıkmak olarak belirlediklerini kaydeden Davut Doğan, "Birlikte olmak bir başlangıç, birlikte kalabilmek ise ilerleme getirir" felsefesiyle dünya markası olma yolunda hareket ettiklerini belirtti. 

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğtaş, Yurt Dışında Aynı Gün 12 Mağaza Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement