Doğu Akdeniz'de Deniz Tatbikatı - Son Dakika
Güncel

Doğu Akdeniz'de Deniz Tatbikatı

Doğu Akdeniz'de NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla 1-4 Şubat'ta Deniz Tatbikatı gerçekleştirildi.

08.02.2016 11:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Akdeniz'de NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 (SNMG-2) ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla 1-4 Şubat'ta Deniz Tatbikatı gerçekleştirildi.

Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, NATO üyesi ülkeler arasındaki ittifak dayanışmasının sergilenmesi, NATO Deniz Kuvvetleri unsurları arasında karşılıklı çalışabilirliğin, koordinasyon ve iş birliğinin arttırılması amacıyla NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2 ve Türk Deniz Kuvvetleri unsurlarının katılımıyla 1-4 Şubat'ta Doğu Akdeniz'de Deniz Tatbikatı icra edildi.

Tatbikata Türk Deniz Kuvvetlerinden TCG GÖKÇEADA fırkateyni, TCG BODRUM korveti, TCG MIZRAK ve TCG ZIPKIN hücumbotları, TCG ATILAY denizaltısı, bir deniz karakol uçağı, NATO Daimi Deniz Görev Grubu-2'de görevli Alman Deniz Kuvvetlerinden FGS BONN komuta-kontrol gemisi, Kanada Deniz Kuvvetlerinden HMCS FREDERICTON ve TCG BARBAROS firkateynleri iştirak etti.

Tatbikat kapsamında gemicilik, hava ve denizaltı savunma harbi, arama kurtarma eğitimleri ve fiili silah atışları yapıldı.

Tatbikat öncesinde Alman Deniz Kuvvetlerinden Tuğamiral Jörg Klein komutasındaki SNMG-2 gemileri, 29 Ocak-1 Şubat'ta Aksaz Deniz Üssü'nü ziyaret etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Akdeniz'de Deniz Tatbikatı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement