Doğu Anadolu'da 16 Bölge Askeri Güvenlik Bölgesi İlan Edildi - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da 16 Bölge Askeri Güvenlik Bölgesi İlan Edildi

Tunceli'de 14 bölge yaşanan çatışmaların ardından askeri güvenlik bölgesi ilan edildi. Ağrı ve Tendürek dağları da askeri güvenlik bölgesi kapsamına alındı.

02.08.2015 19:28  Güncelleme: 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı'nda da, icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşların zarar görmemesi için geçici askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.

15 GÜN SÜRECEK

Ağrı Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "Valiliğimizce Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı; icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 15 gün süre ile Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir" denildi.

PKK'NIN SALDIRISINDAN SONRA ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Hatırlanacağı üzere Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinde, PKK'lılar tarafından jandarma karakoluna patlayıcı yüklü traktörle yapılan intihar saldırısında 2 asker şehit olmuş, 31 asker de yaralanmıştı. İşte yaşanan bu gelişmenin ardından Ağrı ve Tendürek dağları askeri güvenlik bölgesi ilan edildi.

TUNCELİ VALİLİĞİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Tunceli Valiliği de, 4-19 Ağustos tarihleri arasında il merkezi ve ilçelerde birçok bölgenin özel güvenlik bölgesi olarak ilan edildiğini duyurdu.

Tunceli Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Tunceli ili sınırları içinde faaliyet gösteren bölücü terör örgütü ve diğer terör örgütlerinin son zamanlarda yapmış oldukları terör ve yıldırma eylemleri, ilimizin sosyal ve ekonomik gelişmesini de olumsuz etkilemeye başlamıştır. Bu eylemler neticesinde vatandaşlarımız, ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum kalmıştır. Günlük hayatları olumsuz etkilenen vatandaşlarımız büyük mağduriyet yaşamaktadırlar. Tunceli Valiliğimiz, öncelikle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, mevcut huzur ve güven ortamının devam ettirilmesi, devletimizin ve milletimizin her türlü terörist tehdidi ve saldırıdan korunması maksadıyla; bölgesinde emniyet ve asayiş temin etmek için ilgili mevzuat çerçevesinde her türlü tedbiri almaktadır. Bu tedbirler kapsamında, 2565 Sayılı Askeri Yasak Bölgeler ve Güvenlik Bölgeleri Kanunu'nun 32/A maddesi gereğince; 4-19 Ağustos 2015 tarihleri arasında bahsi geçen bölgeler 'Özel Güvenlik Bölgesi' ilan edilmiş olup vatandaşlarımızın bahsi geçen bölgelere girmesi yasaklanmıştır" denildi.

14 BÖLGE ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ İLAN EDİLDİ

Valilik açıklamasında özel güvenlik bölgesi olarak ilan edilen yerlerin il merkezine bağlı Kutudere, Bali Deresi, Hozmerik, Kurutlu, Gözlek-Sepertek, mezarlık bölgesi, Laç Deresi, Ovacık ilçesi sınırlarında bulunan Karadere, Salderesi/Piskik Taşı Tepe, Çemişgezek ve Hozat sınırları arasında bulunan Aliboğazı, Hozat ilçesi sınırlarında bulunan Kinzir Ormanları, Nazımiye ilçesi sınırlarında bulunan Dokuzkayalar, Kayalı Tepe, Mazgirt ilçesi sınırlarında bulunan Şişik Ormanları olduğu kaydedilirken bölgelere ait koordinatlara da yer verildi.

Öte yandan, PKK'lılar tarafından araç yakılan Tunceli- Erzincan karayolu da üç günden bu yana ulaşıma kapalı bulunuyor.

Doğu Anadolu\'da 16 Bölge Askeri Güvenlik Bölgesi İlan Edildi
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da 16 Bölge Askeri Güvenlik Bölgesi İlan Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (128)

  • KARS MERKEZ: Akpeye oy vereceğimize kazığa otururuz daha iyi. 28 44 Yanıtla
  • Mutlu: Bu millet askerimizin bolisimizin arkasında çok şükür. Tsk işini bilir 46 12 Yanıtla
  • türk: Pkk Kürdistan Diye Bağıran Kardeşim Burası Türkiye Cumhuriyeti. Kanunlara uyduğun sürece bu ülkede doktor, öğretmen, polis, asker, savcı, hakim, emniyet müdürü, jandarma genel komutanı, kaymakam, vali, milletvekili, bakan, başbakan hatta cumhurbaşkanı olabiliyorsun ve oldun. Gelecekte de olmaman için hiçbir engel yok. Ve benden sahip olduğum herşeyi iste; ekmeğimi, suyumu, aşımı.. Hepsini seve seve paylaşırım. Ama bir gün Yahudi ve Ermenilerin gazına gelip benden toprak istersen; merak etme bencillik etmem, onu da paylaşırım. ALTI SENİN OLUR ÜSTÜ BENİM . 42 5 Yanıtla
  • Türkiye: hükümet batıda vermeyip sadece Doğu ve Güneydoğu da verdiği çocuk yardımını bile kessin bak vatandaş eylem yaptıracak mi hizmetleri adım adım kesmek lazım artik 31 11 Yanıtla
  • Ünyeli: Terörle mücadele kanunlar içinde yapılacaktır. Ne alaka kardeşim verin askere polise vur emrini kökünü kurulsun hainlerin 28 14 Yanıtla
  • Politics: O süre içinde bölgeyi temizlesin asker bir tane bit yavrusu bırakmasın zaten şehre inerler merak etmeyin yardım yataklık yapanlara inerler eş zamanlı şehir operasyonları da yapılmalı 35 6 Yanıtla
  • tax: Pkk yi bitirin ama akp nin erken secim oyununa gelmeyin. 18 22 Yanıtla
  • erdal: Bilal giderse eyer gitmesem şerefsizim 30 9 Yanıtla
  • .: Şimdi temizlik zamanı 33 5 Yanıtla
  • Boğaç: ASKERLİK ŞUBESİNE GİTTİM YAŞIM 37 gönüllü olarak lakin şu an böyle bir duruma gerek olmadığını zaten birçok gönüllü er ve erbaşın güneydoğuya pkk ile savaşmak için gönüllü olduklarını söylediler... Şimdi ben zaten öleceksem bu türk ordusunda atalarım gibi savaşarak ölmek istiyorum.yatağımda değil.. 30 8 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement