Doğu Anadolu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

12.02.2016 11:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 26 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç etkisindeki bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli buzlanma ve don olayı ile birlikte sis ve pus hadisesi beklenen bölgede, gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 26, Ağrı'da 23, Kars'ta 12, Erzurum'da 19, Erzincan'da 9, Iğdır'da ve Tunceli'de 1 derece kaydedildi.

Gün içerisinde beklenen en yüksek hava sıcaklığının ise Iğdır'da 4, Tunceli'de 2, Ardahan, Ağrı ve Kars'ta sıfırın altında 8, Erzurum'da sıfırın altında 6 ve Erzincan'da sıfırın altında 2 derece olması tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları

Kar kalınlıkları Erzurum'da 36, Ağrı'da 73, Kars'ta 32, Ardahan'da 20 ve Erzincan'da ise 6 santimetre, kayak merkezlerinde ise Palandöken'de 184, Konaklı'da 160, Cibiltepe'de 140 ve Ergan'da 104 santimetre ölçüldü.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde etkili olan kar yağışının ardından vatandaşlar çatılarda biriken kar kütlelerinin kendi imkanlarıyla temizlemeye çalışıyor. Vatandaşlar tehlikeye aldırış etmeden beline bağladıkları halat yardımıyla çatılardaki kar kütlelerini temizliyor.

Öte yandan hava sıcaklığının sıfırın altında 23 dereceye düştüğü ilçede çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

54 köy ve mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor

Bölgede kar yağışı ve tipi nedeniyle Erzincan'da 32, Erzurum'da 16 ve Tunceli'de 6 köy ve mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor.

Kapalı yolların açılması için belediye ve il özel idaresi ekipleri çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yetkililer, yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yerlerde çığ tehlikesi bulunduğunu, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli olması gerektiği uyarısında bulundu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement