Meteoroloji'den 8 kente "çok kuvvetli" yağış uyarısı - Son Dakika
Güncel

Meteoroloji'den 8 kente "çok kuvvetli" yağış uyarısı

Doğu Anadolu ve Karadeniz'de yer alan 8 ilde yarın akşam saatlerinden itibaren sağanak ve çok kuvvetli sağanak bekleniyor.

20.08.2020 17:47  Güncelleme: 18:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Meteorolojii Doğu Anadolu ve Karadeniz Bölgesi'ndeki 8 ilimize yağış uyarısı yaptı. Yağışların Ordu ile Giresun'un kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU'DA 6 İL İÇİN SAĞANAK UYARISI

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölgede yarın saat 17.00'dan itibaren Erzurum, Erzincan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Ardahan genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin ediliyor.

Yağışlar 24 Ağustos'a kadar devam edecek, sıcaklıklar ise mevsim normallerinin 6 ile 10 derece arasında düşecek.

Ani sel ve su baskını, yıldırım gibi muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Orta ve Batı Karadeniz'de mevsim normalleri altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor.

ORDU VE GİRESUN'DA YAĞIŞLAR ÇOK KUVVETLİ OLACAK

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün duyurusuna göre, bu gece Orta Karadeniz'de başlayacak sağanak ve gök gürültülü sağanağın, yarın sabah saatlerinden itibaren Samsun ve doğu ilçeleri ile Ordu ve Giresun çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Yağışların, yarın gece saatlerinden itibaren şiddetini artırarak Ordu il geneli ile Giresun'un kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Kuvvetli yağışın meydana getirebileceği ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerekiyor.

Meteoroloji\'den 8 kente "çok kuvvetli" yağış uyarısı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Meteoroloji'den 8 kente 'çok kuvvetli' yağış uyarısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlanıyor
    16:38 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik: Cumhur İttifakı, Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlanıyor

    AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Cumhur İttifakı'nın Türkiye Yüzyılı için talepleri yerine getirmek için sabırsızlandığını söyledi. Çelik, Karataş İlçe Başkanlığı ve MHP'nin Karataş Belediye Başkan adayı Necip Topuz'a destek istedi. Ayrıca, Çelik Yumurtalık ilçesinde de MHP'nin Belediye Başkan adayı Aydın Kütükoğlu'nu destekleyeceklerini belirtti.

  • Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak
    16:37 Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' Şarkısının İzinsiz Kullanılmasına Dava Açacak

    Murathan Mungan, 'Maskeli Balo' adlı şiirinin Yeni Türkü tarafından izinsiz kullanıldığını ve bu durumdan üzüntü duyduğunu açıkladı. Mungan, konuyla ilgili dava açılacağını duyurdu.

  • DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi
    16:37 DP Genel Başkanı Gültekin Uysal, Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi

    Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, seçim çalışmaları kapsamında Sakarya'da ziyaretler gerçekleştirdi. Uysal, yerel seçimlere sayılı günler kaldığını belirterek, Demokrat Parti'nin işleyen demokrasi ve hukuk düzeninin inşa edildiği, eşit fırsatlara sahip vatandaşların yarınından emin olduğu Türkiye hayallerinin bulunduğunu ifade etti. Uysal, Türkiye'nin kaynak ve imkanlarının farkında olduklarını vurgulayarak, bu büyük ülkeyi ve büyük milleti yeniden büyük güç haline getirecek irade, siyaset, geçmiş ve tecrübenin adresi olduklarını söyledi. Uysal, ziyaretleri sırasında esnafı da ziyaret ederek vatandaşlarla selamlaştı.

  • Karabük'te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı
    16:37 Karabük'te uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı

    Karabük'te İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda gözaltına alınan şüpheli tutuklandı. Şüphelinin üst aramasında uyuşturucu madde bulundu ve işlemlerinin ardından adli makamlara sevk edildi.

  • Antalya Vergi Dairesi, kira geliri beyanı için son tarihi duyurdu
    16:37 Antalya Vergi Dairesi, kira geliri beyanı için son tarihi duyurdu

    Antalya Vergi Dairesi Başkanlığı, kira geliri elde edenlerin beyanname verme süresinin 1 Nisan olduğunu duyurdu. Beyana tabi gelirleri olan mükelleflerin, 2023 yılı yıllık gelir vergisi beyannamelerini 1 Nisan 2024'e kadar ikametgahlarının bağlı olduğu yer vergi dairesine vermeleri gerektiği belirtildi. Beyannamelerin hazır beyan sistemine internet üzerinden veya vergi dairesine bizzat gidilerek verilebileceği ifade edildi. Ayrıca, konutlardan elde edilen kira gelirlerinin süresinde beyan edilmemesi durumunda belirlenen 21 bin lira istisnadan yararlanılamayacağı ve gecikme faizi ile vergi ziyaı cezası ödeneceği uyarısı yapıldı.

  • Muharrem İnce Bursa'ya ziyaret gerçekleştirdi
    16:37 Muharrem İnce Bursa'ya ziyaret gerçekleştirdi

    Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Bursa'ya gelerek esnaf ziyaretinde bulundu ve basın açıklaması yaptı.

  • Kars'ta Cumhur İttifakı Seçim Çalışmaları Devam Ediyor
    16:37 Kars'ta Cumhur İttifakı Seçim Çalışmaları Devam Ediyor

    Kars'ta Cumhur İttifakı'nın seçim çalışmaları sürüyor. 65. Hükümet Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Milletvekili Adem Çalkın, Cumhur İttifakı Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Ötüken Senger'e destek için esnaf ziyareti yaptı. Esnaf ve vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılanan Cumhur İttifakı heyeti, projeleri anlattı ve vatandaşların oylarına talip olduklarını belirtti.

  • CHP Genel Başkanı Özgür Özel Turgutlu'da Halk Buluşması Yapacak
    16:37 CHP Genel Başkanı Özgür Özel Turgutlu'da Halk Buluşması Yapacak

    CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Manisa'nın Turgutlu ilçesinde halk buluşmasının finalini gerçekleştirecek. Buluşma, Turgutlu Belediye Başkan Adayı Çetin Akın ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ferdi Zeyrek'in katılımıyla gerçekleşecek.

  • Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül
    16:36 Nevra Serezli'ye Dünya Tiyatro Günü'nde ödül

    41'incisi düzenlenen ödül töreni Dünya Tiyatro Günü'nde gerçekleştirildi. MSM öğrencilerinin oylarıyla belirlenen ödül bu yıl Tiyatrokare'nin sahneye koyduğu kapalı gişe oyunları arasında yerini alan 'Ağaçlar Ayakta Ölür' ve 'Veda' oyunlarıyla seyircilerini büyüleyen sanatçı Nevra Serezli'ye verildi. Nevra Serezli ödülü alırken gözyaşlarını tutamadı ve şöyle söyledi: 'Bu ödülü Metin (Serezli) yıllar önce almıştı, salonumuzda duruyordu. Belki bir gün ikincisini de ben alırım diye ümitleniyordum, hatta Metin ile bu konuda bol bol şakalaşıyordum. Şimdi salonda iki adet Dümbüllü büstü var ama ne yazık ki Metin yok. Böyle hasret gidereceğiz.' Nevra Serezli ayrıca bir sanatçının en büyük ödülünün sahneye çıkması olduğunu belirterek: 'Şimdi 'Ağaçlar Ayakta Ölür' oyununa yetişiyorum. Ödül töreninden sonra eve gitseydim, ödül coşkusunu bu kadar çok yaşayamayacaktım. Güzel ödül töreni seyircimin alkışlarıyla katlanacak' dedi. İSMAİL DÜMBÜLLÜ SANAT KAMUOYUNUN ÖNEMLİ ÖDÜLLERİNDEN BİRİ. Müjdat Gezen ise yıllardır verilen ödülle ilgili olarak: 'Tiyatromuzun en önemli isimlerinden İsmail Amca babamın da tanıdığıydı. Onun adına ödül vermeye karar verdiğimizde, yüzündeki gülüşü ve doğru ifadeyi yakalayabilmek için Savaş Dinçel'in yardımlarını rica etttim. Bu büst İsmail Dümbüllü fotoğrafı üzerine Savaş Dinçel'in yüz ifadesinin oturtulmasıyla oluştu ve bir komedyene layık hale geldi.' Töreni izlemeye gelen Tiyatrokare'nin kurucusu ve yönetmeni Nedim Saban ise, daha önce Tiyatrokare'ye Melek Baykal tarafından getirilen İsmail Dümbüllü Ödülünü çok önemsediğini, ayrıca bu ödülün tiyatro öğrencilerinin seçimiyle, Türkiye'ye örnek, seçkin bir tiyatro okulunda Dünya Tiyatro Gününde verilmesinden de gurur duyduğunu ekledi.

  • Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu
    16:36 Orhan Gencebay'ın sahnedeki hali eleştirilere neden oldu

    Orhan Gencebay'ın Şişli'deki iftar programında Cumhur İttifakı'na destek vermesi sosyal medyada eleştirilere neden oldu. Eşi Sevim Emre ise Gencebay'ın siyaset üstü bir kişilik olduğunu ve hangi parti vatanı için uğraşıyorsa yanlarında olduklarını belirtti.

  • Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu
    16:36 Survivor All Star Yarışmacısı Adem Kılıççı Katarsis Programında Konuştu

    Survivor All Star yarışmacısı Adem Kılıççı, Gökhan Çınar'ın konuğu olduğu Katarsis programında iddialı sözler söyledi. Kılıççı, Survivor'da yaşadığı zorlukları anlattı ve neden bu yıl yarışmaya katılmadığını açıkladı. Ayrıca, Nisa'nın şampiyonluğuna sevindiğini ve Acun Ilıcalı'ya kırgın olduğunu belirtti.


Advertisement