Doğu Anadolu'daki Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Doğu Anadolu'daki Kar Yağışı

Doğu Anadolu\'daki Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

01.11.2016 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede hava sıcaklığının düşmesi sebebiyle akşam saatlerinde Erzurum, Kars ve Ardahan'da başlayan kar yağışı, gece saatlerinde etkisini artırdı.

Özellikle sabah saatlerinde etkili olan yoğun kar yağışı sebebiyle kent merkezinin de beyaza büründüğü Erzurum'da kar kalınlığı 10, Kars'ta 4, Ağrı ve Ardahan'da da 3 santimetreye ulaştı.

Bu kentlerde halen etkisini gösteren kar yağışı sebebiyle bazı vatandaşların araçlarının üzerini ve iş yerlerinin önünde biriken karı temizlemeye çalıştığı gözlendi.

Kar yağışına hazırlıksız yakalanan ve araçlarında kışlık lastik bulunmayan bazı sürücüler de güçlükle ilerleyebildi.

Karayolları ile belediye ekipleri de yolların kapanmaması için kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı.

Özellikle kış aylarında sürücülerin adeta korkulu rüyası olan Erzurum- Bayburt Karayolu'nun Kop Dağı Geçidi'nde yolun trafiğe açık olduğunu, karayolları ekiplerinin başta bu yol olmak üzere kent genelindeki kar temizleme çalışmalarını sürdürdüğü belirtildi.

Kars'ta da gece saatlerinde etkisini göstermeye başlayan kar yağışı, özellikle şehrin yüksek kesimlerinde etkisini gösterdi.

İl merkezinde kar kalınlığının 4 santimetre olduğu Kars'ın yüksek kesimindeki Sarıkamış ilçesinde ise kar kalınlığı 10 santimetre olarak ölçüldü. İlçenin önemli turizm merkezlerinden Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki kar kalınlığı da 15 santimetreye ulaştı.

Karayolları ve belediye ekiplerinin yollarda kar temizleme çalışması gerçekleştirdiği Kars'taki kar yağışının ardından öğrencilerin de okul bahçesinde kar topu oynayıp karın keyfini çıkarması dikkati çekti.

Karın tadını çıkaran vatandaşlardan Yüksel Öztürk de havaların soğuduğuna işaret ederek, "Kar yağınca havalar soğuk oluyor ama Kars'a kar yakışıyor. Kartpostallık görüntüler oluşuyor. Zaten Kars'ın bir karı bir de kazı meşhur. Bu mevsimlerde burada kar etkili olmaya başlıyor zaten. Kar temizliktir, her taraf bembeyaz oluyor." dedi.

Karayolları 183. Şube Şefliği yetkilileri de bölgede sorumluluk alanlarındaki karayollarının tamamına yakınının kar yağışının etkisinde olduğu ve karla mücadele çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, yüksek kesimlerinde karın yanı sıra buzlanmanın da etkili olduğuna işaret etti.

Bu sebeple sürücülerin buzlanmaya karşı dikkatli olmasını isteyen yetkililer, özellikle Ardahan- Artvin Karayolu'nun Sahara, Ardahan- Posof Karayolu'nun Ilgar Dağı mevkisinde etkili olan buzlanmadan dolayı sürücülerin takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmalarını da istedi.

Hava sıcaklığının 4-7 derece düşmesi bekleniyor

Öte yandan, Meteoroloji 12'nci ve 13'üncü Bölge müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, Doğu Anadolu Bölgesi, Karadeniz üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın etkisine girecek.

Bölgede bugün "yağmur ve karla karışık yağmur" şeklinde etkili olacak yağışların, Iğdır çevreleri hariç bölge genelinde zamanla kar yağışına dönüşeceği ve gece saatlerine kadar devam edeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklığının hissedilir derecede düşeceği tahmin edilen bölgede sıcaklıkların 4 ila 7 derece azalması, rüzgarın ise güneybatılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Ardahan ve Kars'ta sıfırın altında 2, Erzurum'da sıfırın altında 1, Ağrı'da sıfır, Erzincan'da 2, Tunceli ve Iğdır'da ise 4 derece ölçüldü.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Anadolu'daki Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement