Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kar Yağışı

Doğu\'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

25.02.2015 10:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında olan bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Erzincan ve Erzurum ili ve çevrelerinde yer yer hafif karla karışık yağmur ve kar yağışı, Van, Hakkari, Bitlis ve Muş'ta ise sabah ve akşam saatlerinde buzlanma ve don olayıyla yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 17, Kars'ta 15, Ağrı'da 14, Muş'ta 7, Bitlis ve Erzurum'da 6, Muş'ta 5, Iğdır'da 3, Van'da ve Hakkari'de 2, Erzincan'da 0 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 11, Erzincan'da 7, Hakkari ve Van'da 4, Muş'ta 2, Erzurum'da 0, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 4, Kars'ta 3, Ağrı ve Bitlis'te 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Bitlis'te 150, Ağrı'da 39, Muş'ta 32, Kars'ta 22, Erzurum'da 20, Ardahan'da 15, Hakkari'de 3, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 140, Erzurum'daki Konaklı Kayak Merkezi'nde 106 ve Palandöken Kayak Merkezi'nde 97, Erzincan'daki Ergan Kayak Merkezi'nde 77 ve Kop Dağı'nda 51 santimetre ölçüldü.

Erzurum ve Muş'ta 13 köy ve mahallenin yolu ulaşıma kapandı

Bu arada, kara yağışı ve tipi yüzünden Muş'ta 10 köy ile Erzurum'da 3 koma ulaşım sağlanamıyor. Muş'ta İl Özel İdaresi ekipleriyle Erzurum'da Büyükşehir Belediyesi Kırsal Kalkınma Daire Başkanlığı'na bağlı ekiplerin karla mücadele çalışması sürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement