Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

24.03.2015 09:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı aralıklarla etkisini sürdürüyor.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede, havanın parçalı çok bulutlu, aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Yağışların Erzincan, Iğdır ve Erzurum'un kuzey kesimlerinde yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, Kars, Ağrı, Ardahan, Erzurum merkez ile güney kesimlerinde kar yağışlı geçmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı Iğdır'da 5, Muş'ta 3, Van, Kars ve Erzincan'da 1, Hakkari'de sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Bitlis ve Erzurum'da 2, Ağrı'da 3, Ardahan'da 4 derece olarak ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklığının da Iğdır'da 10, Erzincan'da 8, Muş ve Van'da 6, Ağrı ve Hakkari'de 5, Erzurum, Kars ve Ardahan'da 3, Bitlis'te 2 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları Erzurum ve Ardahan'da 1, Ağrı'da 20, Bitlis'te 61, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 80, Palandöken Kayak Merkezi'nde 90, Konaklı Kayak Merkezi'nde 95 santimetre ölçüldü.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece başlayan kar yağışı sabah saatlerine kadar aralıklarla devam etti. Çocuklar, beyaz örtüyle kaplı ilçede kar topu oynamanın keyfini sürdü.

Meteoroloji yetkilileri, yüksek kar örtüsünün bulunduğu dik yamaçlarda oluşacak çığ tehlikesine karşı ilgilileri ve vatandaşları tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement