Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kar Yağışı

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar nedeniyle Van-Bahçesaray karayolu kapandı.

20.03.2016 12:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar nedeniyle Van- Bahçesaray karayolu kapandı.

Van'da öğle saatlerinde başlayan kar, kent merkezinde vatandaşlara zor anlar yaşatırken, yüksek kesimlerde de ulaşımın güçlükle sağlanmasına neden oldu.

Van Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, 3 gün önce etkili olan yağışlar nedeniyle kapanan tüm yolların açıldığını, şu ana kadar da kapalı yol bilgisinin ulaşmadığını bildirdi.

Ekiplerin önemli bölgelerde hazır bekletildiğini kaydeden yetkililer, Erciş, Çaldıran, Bahçesaray bölgesinde yoğun kar ve tipinin etkili olduğunu söyledi.

Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada ise Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de havanın çok bulutlu ve kar yağışlı olmasının beklendiği belirtilerek, "Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmemektedir. Kar yağışının Van'ın güneyi ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun şekilde olması beklendiğinden yaşanabilecek çığ tehlikesi, ulaşımda aksamalar gibi durumlara karşı vatandaşların ve yetkililerin dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir." bilgisine yer verildi.

Van-Bahçesaray karayolu kapandı

Karayolları 11. Bölge Müdürlüğü Şube Şefi Fahri Korkmaz ise yoğun kar ve tipi nedeniyle Van-Bahçesaray karayolunun ulaşıma kapandığını bildirdi.

Yağış nedeniyle görüş mesafesinin sıfıra kadar düştüğünü ve ekiplerin geri dönmek zorunda kaldığını aktaran Korkmaz, "Sabah 08: 00 itibarıyla Van-Bahçesaray ile Hizan-Bahçesaray yolunu ulaşıma kapattık. Bölgede yoğun bir fırtına var ve bu nedenle ekiplerimiz çalışma yapamıyor. Yağışın durmasıyla ekiplerimizi bölgeye yönlendireceğiz." diye konuştu.

Van-Hakkari karayolundaki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidinde de olumsuz hava koşulları, trafiğin aksamasına neden oldu. Görüş mesafesinin 20 metreye kadar düştüğü geçitte, karayolları ekipleri yol genişletme çalışması yaptı.

Hakkari ve Bitlis'in Hizan ilçelerinde de, kar yağışı nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kar Yağışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement