Doğu'da Kar Yağışı ve Bahar Havası Bir Arada - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kar Yağışı ve Bahar Havası Bir Arada

ARDAHAN/KARS/TUNCELİ/ Doğu Anadolu Bölgesi'nde Ardahan ve Kars'ta kar yağışı etkili oldu, Tunceli ve Erzincan'da ise hava sıcaklığının mevsim normallerinde olması dolayısıyla bahar havası yaşanıyor.

26.03.2016 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ARDAHAN/KARS/TUNCELİ/ Doğu Anadolu Bölgesi'nde Ardahan ve Kars'ta kar yağışı etkili oldu, Tunceli ve Erzincan'da ise hava sıcaklığının mevsim normallerinde olması dolayısıyla bahar havası yaşanıyor.

Kar yağışının etkili olduğu, Ardahan ve Artvin illeri arasındaki dağlar beyaz örtü ile kaplandı.

Meteoroloji Müdürlüğü, bölgede kar yağışının salı gününe kadar aralıklarla etkisini göstereceğini açıkladı.

Karayolları 183. Şube Şefi Ümit Yıldırım da yükseklerde kar yağışının aralıklarla sürdüğünü belirterek, "Bizim için özellikle Ardahan-Artvin ve Ardahan-Posof yolları önemli. Çünkü bu yollarımızda kar yağışı ulaşımda aksamalara yol açıyor. Bu iki yolu kullanacak olan sürücülerin tedbirli olmalarını istiyoruz. Rakımın yüksek olması nedeniyle bu yollarda yağışlar ulaşımda aksamalara yol açıyor." dedi.

Yükseklerde kar ve sis de etkilisini sürdürüyor.

Kars

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde gece başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı ilçeyi beyaza bürüdü.

Hava sıcaklığının sıfırın altında 6 dereceye düştüğü kent merkezinde kar kalınlığı 5, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 10 santimetre olarak ölçüldü.

Vatandaşlar arabaların üzerinde biriken karları temizledi. Kar yağışına sevinen bir çocuğun köpeği ile kar üzerinde oynaması güzel görüntüler oluşturdu.

Yaban keçileri otlamaya çıktı

Tunceli'de hava sıcaklıklarının mevsim normallerine dönmesiyle yaban keçileri de doğada görülmeye başlandı.

Zorlu geçen kış şartlarının ardından ilkbaharla Mazgirt ilçesine bağlı Dedebağ Köyü Bağın Kaplıcaları bölgesinde otlayan yaban keçileri (Bezuvar), güneşli havada izlenmeye değer görüntüler oluşturdu.

Dağların yüksek kesimlerinde bazı ağaçların taze filizleri, düzlüklerde ise taze otlarla beslenen yaban keçileri tarihi Bağın Kalesinin surlarında dinlenirken görüntülendi.

Erzincan'da nevruz çiçekleri baharı müjdeledi

Erzincan'ın Üzümlü ilçesinde "baharın habercisi" ve "şifalı" olduğuna inanılan "nevruz çiçekleri" açmaya başladı.

Şifalı olduğuna da inanılan "nevruz çiçeğinin" açmaya başlamasıyla bir gelenek olarak çocuklar, doğaya çıkarak yemek için nevruz çiçeği topladı.

Esence Dağı eteklerindeki Abuşağa mevkisinde bulunan kumlu yamaçta yetişen nevruz çiçeklerini toplayan çocuklar, yörede şifa niyetine yenilen çiçekleri, evlerine götürdü.

Çiçek toplayan çocuklardan Hasan Nevruz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nevruz çiçeği toplayıp şifa niyetine yeme geleneğini büyüklerinden öğrendiklerini belirterek, "Kış bittiğinde, karlar eridiğinde biz arkadaşlarımızla büyüklerimizle bir araya gelip dağlarda nevruz çiçeği topluyoruz. Bunları yediğimizde şifa buluyoruz. Bu geleneği bize babamız, dedelerimiz, amcalarımız öğretti. Bu çiçek kumlu alanlarda zor yetişiyor. Dağda yetişen bu çiçeği zor olarak bulup çıkardık. Arkadaşlarımızla gelip çiçekleri topladık, şifa niyetine yiyoruz" diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kar Yağışı ve Bahar Havası Bir Arada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement