Doğu'da Kar Yağışı ve Soğuk Hava - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kar Yağışı ve Soğuk Hava

Doğu\'da Kar Yağışı ve Soğuk Hava

Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 12 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

09.02.2015 10:39  Güncelleme: 10:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında 12 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi verilerine göre, İzlanda Alçak Basınç Sistemi'nin etkisinde bulunan Doğu Anadolu Bölgesi'nde öğleden sonra etkili olması beklenen yağışların Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan, Kars, Muş ve Bitlis'te kar, Iğdır'da ise yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Gece ölçülen en düşük hava sıcaklıkları Hakkari'de 2, Iğdır'da 1, Bitlis ve Erzincan'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Van ve Ağrı'da 1, Muş ve Erzurum'da 3, Kars'ta 4, Ardahan'da 12 derece olarak kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 6, Erzincan, Van, Hakkari ve Ağrı'da 3, Bitlis'te 2, Erzurum ve Kars'ta 1, sıfırın altında olmak üzere Muş'ta 2, Ardahan'da 3 derece olması bekleniyor.

Kent merkezlerindeki kar kalınlıkları da Ağrı'da 35, Erzurum'da 32, Bitlis'te 30, Muş'ta 20, Ardahan'da 21, Hakkari ve Van'da 1 santimetre, kayak merkezlerinde ise Konaklı'da 103, Palandöken'de 98, Cıbıltepe'de 110, Ergan'da 25 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, gece saatlerinde başlayan yağışların 12 Şubat Perşembe gününe kadar aralıklarla devam edeceğini bildirerek, kar yağışının meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Bu arada, olumsuz hava koşulları nedeniyle Erzurum'un Aşkale ilçesi, Kars merkez ve bağlı köyler ile Sarıkamış ilçesine bağlı köylerde eğitime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kar Yağışı ve Soğuk Hava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement