Doğu'da Karne Sevinci - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Karne Sevinci

Doğu\'da Karne Sevinci

Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Kars'ta düzenlenen törenle, öğrenciler karne sevincini yaşadı.

25.01.2013 13:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Erzurum, Ardahan, Iğdır, Ağrı ve Kars'ta düzenlenen törenle, öğrenciler karne sevincini yaşadı. Bazı öğrenciler de kartopu oynayarak, yarıyıl tatilini kutladı.

Erzurum'da, anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerden toplam 9 bin 800 öğretmen ve 177 bin 872 öğrenci, yarıyıl tatiline girdi.

Yakutiye ilçesine bağlı Dumlu İlkokulu'nda düzenlenen törende, Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge ile askeri yetkililer, öğrencilere karne ve çeşitli hediyeler verdi.

Karne alan öğrenciler beyaz örtüyle kaplı okulun bahçesine çıkarak, kartopu oynayıp tatilin keyfini yaşadı.

Milli Eğitim Müdürü Abdullah Bilge, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Erzurum'da 177 bin 872 öğrencinin karne sevinci yaşadığını belirterek, en küçük bir sıkıntı problem yaşanmadan sorunsuz bir yarıyıl dönemini bitirdiklerini söyledi.

Öğrencilerin tatili iyi değerlendirmesi gerektiğini vurgulayan Bilge,

"Erzurum'un şartlarına göre, kendi sağlıklarına zarar vermeyecek şekilde sportif etkinliklerin içinde olmaları ve bol bol kitap okumalarını öneriyoruz" dedi.

Velileri de uyararak, çocukları kesinlikle diğer öğrencilerle kıyaslamaması gerektiğinin altını çizen Bilge, "Velimiz kesinlikle çocuğunu, sınıftaki, komşusunun ya da köydeki diğer çocuklarla kıyaslamasın. Çocuğu değerlendirmeye alırken kendisinin o dönemdeki yaşantısı ve başarısını göz önündü bulundursun" diye konuştu.

Öğrencilerin tatilde interneti de doğru kullanmasını öneren Bilge, ailelerin bilgisayarı çocuğun odasına değil, mutlaka ailenin kullandığı salonda bulundurması gerektiğini ifade ederek, "Öğrencinin kendi odasında internet ortamı olmaması gerekiyor. Çocuk bu konuda eğitim almamışsa çeşitli tehlikelere itilebilir. Bunlara dikkat edilmeli. Ama bu çağda internet mutlaka kullanılmalı" dedi.

-Ağrı-

Ağrı'da evde eğitim gören bedensel engelli Berfin Akyol ve Suat Arbaz, karnelerini Ağrı Valisi Mehmet Tekinarslan'ın elinden aldı.

Vali Tekinarslan, Batı Kent Mahallesi'nde yaşayan Suat Arbaz'ın evine gelerek, burada bir süre başarılı öğrenci ve ailesiyle görüştü.

Engelli öğrenciye karnesini vererek, kitap hediye eden Tekinarslan, daha sonra aynı mahallede yaşayan Berfin Akyol'u da evinde ziyaret ederek, karnesini teslim etti.

Tekinarslan, çalışmanın ilk adımını atan Berfin Akyol ve Suat Arbaz'ın eğitiminin ödülü olarak onlara karnelerini vermeye geldiklerini ifade ederek, güzel bir tablonun olduğunu söyledi.

İki öğrencinin de ailesinin duyarlı olduğunu ifade eden Tekinarslan, engelli öğrencilere evde eğitim şansı vererek, onları hayata kazandırmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Tekinarslan, şöyle devam etti:

"Bu çocuklarımıza sırf okul havasını teneffüs ettirmek, diğer normal çocuklardan ayrı olmadıklarını hissettirmek için öğretmenlerimiz, onlara okul üniforması giydirerek dönem boyunca ders verdiler. Şimdi bunun sevincini karne vererek yaşıyoruz. Ağrı ilimizde Berfin ve Suat gibi daha nice çocuklar vardır. Onlara sahip çıkıp, hayata kazandırmamız lazım."

-Ardahan-

Ardahan'da anaokulu, ilk, orta ve liselerde toplam 22 bin 92 öğrenci karne alarak, yarıyıl tatiline girdi.

Vali Seyfettin Azizoğlu, Tekel 75. Yıl YİBO Pansiyonlu İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende, kent genelinde 248 okulda toplam 22 bin 92 öğrenciyle bin 317 öğretmen için yarıyıl tatil döneminin başladığını belirterek, bu dönemin iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Öğrencilerin geleceğin teminatı olduğunu vurgulayan Azizoğlu, "Üzüleniniz ve sevineniniz olacak. Önemli olan bundan sonraki döneme daha iyi hazırlanmak. Bu anlamda önünüzde güzel ve uzun bir zaman var. Bu güzel ve uzun zamanı iyi değerlendirmenizi istiyorum. Çünkü Ardahanlı öğrencilerin çok daha zeki ve akıllı olduklarına ben yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Vali Azizoğlu, konuşmasının ardından öğrencilere karnelerini dağıtarak, çeşitli hediyeler verdi.

-Kars-

Kars Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine, Vali Yardımcısı Ünal Coşkun, Emniyet Müdürü Ercan Çakmak, Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Vali Yardımcısı Coşkun, programda yaptığı konuşmada, öğrencilere tatili verimli değerlendirmeleri yönünde tavsiyede bulunarak, öğrencilerin tatilde bol bol kitap okuması gerektiğini söyledi.

Sarıkamış ilçesinde de Kemalpaşa ve 29 Eylül İlköğretim Okulu'nda öğrencilerin yanı sıra veliler de karne heyecanı yaşadı. Sabah erken saatlerde okullara gelen veliler, çocuklarını yalnız bırakmayarak karne heyecanına ortak oldu.

İlçe Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yener Kamiloğlu, Kemalpaşa İlköğretim Okulu'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, öğrencilerden tatilde bol bol dinlenmelerini, oyun oynamalarını ve kayak yapmalarını istedi.

29 Eylül İlköğretim Okulu'nda da karnelerini alan öğrenciler, soğuk hava nedeniyle İstiklal Marşı'nı okulun salonunda okuduktan sonra evlerine gitti.

-Iğdır-

Iğdır Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 125. Yıl Anadolu Lisesi'nde düzenlenen törenle 52 bin öğrenciye karneleri verildi.

Iğdır Valisi Ahmet Pek, burada yaptığı konuşmada, öğrencilerin en büyük beklentisinin yarıyıl tatili olduğunu anımsatarak, bu sevinci yaşamak için öğrencilerin sabırsızlıkla beklediğini söyledi.

Doğu Anadolu Bölgesi'nin farklı olduğunu belirten Pek, şunları kaydetti:

"Bölgemizin durumu çok farklı. Yarıyıl tatilinde olmasa bile yaz tatilinde öğrenciler aile ekonomisine katkı sağlamak için çalışıyorlar. Bazen öğrenciler öğrenciliğini net bir şekilde yaşamıyor. Çocukluğunu da yaşamıyor. Daha çocukken geçim derdine de düşebiliyorlar. Öğrencilerimiz ilk dönem gayret sarf ettiler. Bugün de bunun sonucunu alacaklar. Ama bu sonuçları çok büyütmemek gerekir. Belki de istenilen sonuçlar olmayabilir. Bunu çok önemli olarak görmeyin."

Milli Eğitim Müdürü Dinçer Ateş de bir eğitim dönemini daha geride bıraktıklarını belirterek, kent genelinde 52 bin öğrencinin karne sevinci yaşadığını söyledi.

Öğrenci ve velilerin alınan karneleri birer sonuç değil, sürecin bir parçası olarak görmeleri gerektiğini vurgulayan Ateş, "Karnesinde kırık olan öğrenciler, karneleriniz size mevcut durumu göstererek, düzeltmeniz için yeni bir şans veriyor. Motivasyonunuzu ve gayretinizi arttırarak yıl sonuna kadar tüm bunları düzeltebilirsiniz" dedi.

Konuşmaların ardından Vali Pek, öğrencilere karne dağıttı.

Muhabir: Ekip - Ayşe Yıldız

Yayıncı: Emine Konuk - ERZURUM

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Karne Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement