Seçim Günü Kar Sürprizi - Son Dakika
Güncel

Seçim Günü Kar Sürprizi

Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz'de seçmenler sandığa gitmek için uyandıklarında kar sürpriziyle karşılaştı.

30.03.2014 12:10  Güncelleme: 12:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Ardahan-Şavşat ve Erzurum- Ağrı karayolu tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, Balkanlar'dan gelen alçak basınç sistemi etkisine giren bölgede kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Bölgede gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan ve Kars'ta 11, Erzurum'da 10, Ağrı ve Erzincan'da 6, Iğdır'da 3 derece kaydedildi.

Bitlis'te yoğun kar yağışı ve fırtına vatandaşların evlerinden çıkmasına izin vermedi. Bitlis'te çok az sayıda seçmen evlerine yakın olan okullarda sandık başına gidebildi.

DİYARBAKIR'DA TİPİ ETKİLİ OLDU

Diyarbakır'da Mart ayının sonunda yağan kar hayatı olumsuz etkilerken, oy kullanmak için sandık başına gidenler zaman zaman zor anlar yaşadı.

Sabahın erken saatlerinde bölgede etkili olan kar yağışı ve yoğun tipi günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Saat 07.00'de oy verme işlemlerinin başladığı Diyarbakır'da kar yağışı nedeniyle seçmenlerin erken saatlerde sandık başına gitmediği gözlendi. Kar yağışının hafiflemesi üzerine seçmenler sandığa gitmeye başladı.

Diyarbakır'ın köyleri ile yüksek kesimlerinde daha etkili olan kar yağışı nedeniyle Diyarbakır Valiliği de önlem aldı. Buna göre seçim sandıkları karın etkili olduğu ilçe köylerden merkeze helikopterlerle getirilecek.

Öte yandan, Ağrı-Cumaçay, Ardahan-Şavşat ve Erzurum-Ağrı karayolları tipi nedeniyle ulaşıma kapandı.

TRABZON VE SAMSUN KAR SÜRPRİZİYLE UYANDI

Mart ayı boyunca baharı aratmayan günler geçiren Trabzonlular, seçim günü kar sürprizi yaşadı. Dün geceden beri aralıklarla etkili olan kar yağışının beyaza bürüdüğü şehirde, karlı ve soğuk havaya rağmen halk erken saatlerde sandığa koştu.

Samsun'da DA yerel seçimde oy kullanmak için sabah erken kalkanlar, kar sürpriziyle karşılaştı. Karla karışık yağmurun ardından havanın soğumasıyla birlikte kara dönüşen yağış aralıklarla devam ediyor. Baharın gelmesi beklenirken kentte otomobillerin üzeride ve ağaçlarda kar birikti.

Meteoroloji Bölge müdürlüğü Samsun'da hava sıcaklığının -2 derece olduğu ve hafta içinde havanın soğuk ve yağmurlu geçeceğini belirtirken, yüksek kesimlerde kar kalınlığının 5 santimetreyi bulduğu belirtildi..

AMASYA'DA KÖY YOLLARI KAPANDI

Amasya'da gece saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı nedeniyle 8 köy yolu ulaşıma kapandı.

Seçim sandıkları ulaştırılamayan köylerin yolunun açılması için Amasya İl Özel İdaresi ve jandarma komutanlığı ekipleri çalışmalarını sürdürüyor.

Kent merkezinde ve ilçelerde etkili olan kar yağışı nedeniyle merkeze bağlı Aktaş, Karakise, Seyfe ve Soku köyleri ile Taşova ilçesine bağlı Alçakbel, Şeyhli, Korubaşı ve Sofualan köylerinde yol ulaşıma kapandı. Yolların kapanması nedeniyle bu köylere seçim sandıklarının ulaştırılamadığı öğrenildi.

Amasya İl Özel İdaresi ve jandarma ekiplerince kapalı köy yollarının ulaşıma açılması ve seçim sandıklarının ulaştırılması için çalışmalar sürüyor. Kent merkezinde ise kar yağışı devam ediyor.

MUŞ - BİTLİS - VAN

Muş, Bitlis ve Van'da sabah saatlerinden itibaren başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şehmus Yentür, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentte sabaha karşı etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 10 köy yolunın ulaşıma kapandığını söyledi.

Karla mücadele ekiplerinin, kapalı köy yollarının açılması için çalışma başlattığını belirten Yentür, "Yağışın başlamasıyla karla mücadele ekiplerimiz yollarda çalışma başlattı. Şu anda 10 köy yolunun ulaşıma kapandığı bilgisi ulaştı. Ekipleri bölgeye yönlendirdik. 10 ekiple çalışmalar sürüyor" dedi.

Bitlis ve Van'da da sabah saatlerinde etkili olan fırtına ve kar yağışı, özellikle oy kullanmaya giden vatandaşlara güç anlar yaşattı.

Bölgede etkili olan olumsuz hava koşulları nedeniyle Bitlis'in Tatvan ilçesinde tıkanan kanallar nedeniyle yollar su altında kaldı. Şiddetli fırtınanın binaların çatılarını uçurduğu ilçede, Kültür ve Bahçelievler mahallelerinde su taşkını yaşanırken, Tatvan Kredi ve Yurtlar Kurumu öğrenci yurdu ile bazı evlerin istinat duvarları yıkıldı.

Doğu Anadolu Bölgesi Mart ayının son günlerinde kar hapsine girdi. Hava sıcaklığının sıfırın altında 11 dereceye kadar düştüğü bölgede seçmenler kar altında oy kullanmaya gitti.

Balkanlar üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına giren Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı iki gündür etkisini sürdürüyor. Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan, Muş ve Iğdır'da aralıksız devam eden kar yağışı, soğuk havayı da beraberinde getirdi. Gecenin en düşük hava sıcaklığı sıfırın altına 11 derece ile Ardahan ve Kars'ta ölçüldü. Termometreler sıfırın altında olmak üzere Erzurum'da 10, Erzincan'da ve Ağrı'da 6, Muş'ta 5 ve Iğdır'da 3 dereceyi gösterdi.

SEÇMEN SANDIKLARI KARAYOLUYLA GÖNDERİLDİ

Kars, Ağrı ve Muş'ta kar ile birlikte etkili olan fırtına nedeniyle seçmenler oy kullanacakları yerlere güçlükle gitti. Muş Üçevler bölgesinde ise dün askeri helikopterle gönderilecek sandıklar, hava muhalefeti nedeniyle karayolu ile ulaştırıldı.

Özel idare, karayolları ve belediye ekipleri yol açma çalışmalarını aralıksız devam ederken, Kars'ın Kağızman ilçesinde buzlanma nedeniyle kaza meydana geldi. Iğdır'dan Kağızman'a gelen 39 yaşındaki Mehmet Bozkurt yönetimindeki 76 AT 428 plakalı otomobil, buzlanma nedeniyle karşı yönden gelen yolcu otobüsünün altına girdi. Kazada Mehmet Bozkurt olay yerinde hayatını kaybetti. Iğdır'a gelen baharın müjdecileri leylekler de kardan nasibini aldı.

Öte yandan Meteoroloji Erzurum Bölge Müdürlüğü yetkilileri hava sıcaklığının mevsim normallerinin altına düştüğünü bildirdi. Yağışlı havanın devam edeceğini kaydeden uzmanlar, vatandaşları fırtına, don ve buzlanmaya karşı dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Seçim Günü Kar Sürprizi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Seçim Günü Kar Sürprizi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement