Doğu'da Kış - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kış

Bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Kars'ta kaydedildi.

24.12.2014 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kar yağışının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Kars'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi etkisine giren bölgede, hava sıcaklığının düşmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, sıfırın altında olmak üzere Hakkari'de 1, Van'da 2, Erzincan'da 3, Muş ve Iğdır'da 4, Bitlis'te 5, Erzurum ve Ardahan'da 9, Ağrı'da 11 ve Kars'ta 12 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Erzurum'da sıfır, Bitlis ve Ağrı'da 2, Hakkari'de 3, Muş'ta 4, Van, Iğdır ve Erzincan'da 5, Ardahan ve Kars'ta sıfırın altında olmak üzere 1 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 23, Muş'ta 14, Van'da 10, Erzurum'da 7, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta 4, Kop Dağı'nda 15, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 26, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'ndeki 2. etap pistlerde 40 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde sis ve pus hadisesiyle buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde soğuk hava nedeniyle ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu. Vatandaşlar arabalarının üzerine örtü sererek soğuktan korumaya çalıştı. Bina çatılarında, buz sarkıtları oluştu. Küçükbaş hayvan besicileri de evlerinin önüne serdikleri brandaların üzerini ot koyarak koyunlarını doyurmaya çalıştı.

Bölgede, belediye ekiplerinin cadde ve sokaklardaki kar kürüme ve tuzlama çalışmaları da sürüyor.

216 köy yolu ulaşıma kapandı

Yoğun kar yağışı nedeniyle Bitlis'te 116, Muş'ta 8, Van'da 43, Erzurum'da 47 ve Iğdır'da 2 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Karla mücadele ekiplerinin kapalı yolların açılması için başlattığı çalışmalar devam ediyor. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement