En Düşük Hava Sıcaklığı Ardahan'da Ölçüldü - Son Dakika
Yerel

En Düşük Hava Sıcaklığı Ardahan'da Ölçüldü

Sibirya soğuklarının etkisini sürdürdüğü bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

26.12.2014 10:29  Güncelleme: 10:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 17 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya üzerinden gelen yüksek basınç sistemi altına giren bölge genelinde, hava az bulutlu ve açık olacak. Hava sıcaklıklarında ise önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 17, Kars 15, Muş'ta 12, Erzurum'da 10, Bitlis ve Erzincan'da 9, Ağrı'da 7, Van ve Iğdır'da 5, Hakkari'de 3 derece ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle binaların çatılarında buz sarkıtları oluştu. Ev ve iş yerlerinin camları buz tuttu. Bazı esnaflar iş yerlerinin buz tutan camlarını saç kurutma makinesiyle ısıtarak temizlemeye çalıştı.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Iğdır'da 9, Erzincan'da 7, Hakkari'de 6, Van'da 5, Erzurum'da 4, Kars, Ağrı, Ardahan ve Bitlis'te 3, Muş'ta 2 derece tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları ise Kars'ta 4, Ardahan'da 3, Erzurum ve Ağrı'da 2, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 33 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 26, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 33 ve Kop Dağı'nda15 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölge genelinde sis ve pus hadisesiyle buzlanma ve don olayı beklendiğinden, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da vatandaşları uyardı.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Erzurum'da 6 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor. Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekiplerinin toplam 35 kilometre uzunluğundaki kapalı yolları açmak için başlattığı çalışma sürüyor. Bitlis'te de 5 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye ve özel idare ekiplerinin karla mücadele çalışması devam ediyor.

Ağrı'da karla mücadele

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde kar yağışı ve tipinin etkisiyle iki köy ve iki mezranın yolu kapandı.

İlçe Özel İdaresi ekipleri, Aladağ yaylaları eteklerindeki 2 bin 500 rakımlı köy ve mezraların yolunda biriken metrelerce yükseklikteki karı saatler süren çalışmanın ardından temizledi.

Vatandaşlardan Mehmet Kaya, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yolu tipi nedeniyle kapalı olduğundan ilçe merkezine gidemediklerini anlattı. İlçe Özel İdaresi ekiplerinin çalışması sonucu yollarının açıldığını ifade eden Kaya, "Kar yüksekliği yer yer 2 metreyi buluyor. Özellikle bazı yerlerde aşırı şekilde kar birikmişti. Hepsini ekipler açtı. Umarız ki bir daha kapanmaz" şeklinde konuştu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel En Düşük Hava Sıcaklığı Ardahan'da Ölçüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement