Doğu'da Kış - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Kış

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

16.01.2015 10:57  Güncelleme: 11:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 16 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Orta Akdeniz alçak basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede sabah saatlerinde kar yağışı bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 16, Ağrı'da 14, Kars'ta 13, Muş'ta 11, Erzincan'da 10, Bitlis'te 9, Hakkari ve Erzurum'da 8, Van'da 7 ve Iğdır'da 5 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 5, Van'da 2, Erzincan'da sıfır, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere Erzurum, Bitlis ve Kars'ta 1, Hakkari'de 2, Ağrı'da 5 ve Ardahan'da 9 derece olacağı tahmin ediliyor.

Bitlis'te kar kalınlığı 90 santimetre

Kar kalınlıkları ise Bitlis'te 90, Hakkari'de 19, Ardahan'da 16, Muş'ta 14, Ağrı ve Ardahan'da 13, Erzurum'da 9, Kars'ta 7, Erzincan'da 4 ve Van'da 2, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 80 ve Konaklı'da 75, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de 40, Erzincan'daki Ergan'da 12, Kop Dağı Geçidi'nde ise 53 santimetre ölçüldü.

Soğuk hava nedeniyle kent merkezlerinde ev, iş yeri ve bazı araçların camları buz tuttu, çatılarda buz sarkıtları oluştu. Kar ve tipi nedeniyle Bitlis'te 60, Hakkari'de 53, Muş'ta 58 köyle Erzurum'daki kırsal kesimdeki 3 mahalle yolu ulaşıma kapalı bulunuyor.

Yetkililer, yüksek kar örtüsü ve dik eğime sahip olan bölgelerde çığ tehlikesi bulunduğunu, bu nedenle vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini bildirdi.

Ağrı'nın Eleşkirt ilçesinde sabah saatlerinde başlayan yoğun kar yağışının keyfini çocuklar çıkardı. Kar yağışıyla dışarı çıkan çocuklar kar topu oynadı. Eleşkirt Belediyesi ve İlçe Özel İdare ekipleri karın yağmaya başladığı ilk andan itibaren ana arterlerde ve köy yollarında çalışmalarına başladı. Vatandaşlar ise iş yerlerinin önünü temizledi. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement