Ardahan'da Gece Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 12 Derece - Son Dakika
Yerel

Ardahan'da Gece Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 12 Derece

Doğu Anadolu Bölgesinde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

04.03.2015 10:13  Güncelleme: 10:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, İzlanda ve Basra alçak basınç merkezlerinin etkisindeki bölgede, havanın parçalı çok bulutlu olacağı tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Erzurum ve Erzincan'da karla karışık ve kar şeklinde başlayan yağışların, öğle saatlerinden itibaren yağmur, karla karışık yağmur ve kar şeklinde geçeceği bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklığı, Van, Hakkari, Iğdır, Muş ve Erzincan'da sıfır, diğer illerde ise sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 12, Erzurum'da 5, Bitlis'te 4, Ağrı'da 3 ve Kars'ta 2 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 12, Van'da 5, Hakkari ve Erzincan'da 4, Muş'ta 2, Kars ve Erzurum'da 1, Ağrı ve Bitlis'te sıfır, Ardahan'da sıfırın altında 3 derece olacağı tahmin ediliyor.

Kar kalınlıkları, Bitlis'te 103, Ağrı'da 30, Muş'ta 20, Erzurum'da 17, Ardahan'da 6, Kars'ta 4, Van'da 3, Erzurum'daki Palandöken Kayak Merkezi'nde 90 ve Konaklı Kayak Merkezi'nde 102, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 140 santimetre ölçüldü.

Yetkililer, bölgede etkili olacak buzlanma ve don olayıyla yer yer pus, sis hadiselerine ve yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli dik yamaçlarda yaşanabilecek olası çığ tehlikesine karşı vatandaşları uyardı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ardahan'da Gece Hava Sıcaklığı Sıfırın Altında 12 Derece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement