Doğu'da Kış - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Kış

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi dolayısıyla Van'da 6 mahalle, Bitlis'te de 6 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

05.02.2016 11:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde etkili olan kar ve tipi dolayısıyla Van'da 6 mahalle, Bitlis'te de 6 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, il genelinde 6 mahalle yolu ile ulaşımın sağlanamadığı, kapalı yolların bugün açılacağı belirtildi.

Meteoroloji yetkilileri de parçalı bulutlu devam eden havanın, yarından itibaren yerini pazartesi gününe kadar aralıklarla sürecek kar yağışına bırakacağını bildirdi.

Bitlis İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Adem Aydoğdu ise kentte 6 köye halen ulaşım sağlanamadığını belirterek, kapalı köy yollarını da en kısa sürede ulaşıma açacaklarını ifade etti.

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde karla mücadele çalışmaları kapsamında çarşı merkezindeki kar yığınları kamyonlara yüklenerek ilçe dışına taşınıyor.

İlçede belediye ekipleri tarafından Cengiz Topel Caddesi'nde başlatılan kar temizleme çalışmalarında da sona gelindi.

Çalışmalarla ilgili açıklamada bulunan Yüksekova Belediyesi Araç Sevk ve Bakım Amiri Ahmet Tozun, ilçede karla mücadelenin devam ettiğini, çarşı merkezinin tamamının kardan temizlendiğini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Kış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement