Doğu'da Soğuk Hava - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Soğuk Hava

Doğu\'da Soğuk Hava

Sibirya soğuklarının etkili olduğu bölgede gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Muş'ta ölçüldü Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince, yoğun buzlanma ve don olayına karşı yollarda tuzlama çalışması yürütülüyor Bölgede 101 köy yoluna ulaşım sağlanamıyor.

25.12.2014 10:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sibirya soğuklarının etkili olduğu Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 12 dereceyle Muş'ta ölçüldü.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Sabah ve akşam saatlerinde yer yer sis, pus, buzlanma ve don olaylarıyla görüş mesafesinin düşmesi bekleniyor.

Bölgede aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle Bitlis'te 49, Van'da 22 ve Erzurum'da 30 olmak üzere 101 köy yolu ulaşıma kapandı. Belediye ekipleri, sokak, cadde ve kaldırımlarda karla mücadele çalışması yapıyor. Çatılarda oluşan buz sarkıtları da ekipler ve vatandaşlar tarafından kırılıyor.

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, yol açma çalışmalarının yanı sıra köylerde mahsur kalan yolcu ve hastalara da yardım eli uzatıyor.

Erzurum'da son bir ay içerisinde yolu ulaşıma kapanan köylerden 11 hasta, Erzurum Valiliği Kriz Merkezi Başkanlığı koordinesinde, karla mücadele ve 112 Acil Servis ekiplerince, paletli ambulanslarla evlerinden alınarak, çeşitli hastanelere ulaştırıldı. Tipi ve kar yağışı sonucu yolda mahsur kalan 8 yolcu ile yoldan çıkan 4 araç da kurtarıldı.

Karayolları 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince de yoğun buzlanma ve don olayına karşı yollarda tuzlama ve karla mücadele çalışması yürütülüyor

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Muş'ta 12, Ağrı ve Bitlis'te 9, Erzincan ve Kars'ta 6, Erzurum'da 5, Iğdır, Van ve Ardahan'da 4, Hakkari'de 2 derece kaydedildi.

Günün en yüksek hava sıcaklıkları da Muş'ta sıfırın altından 1, Bitlis, Ardahan ve Kars'ta 2, Erzurum ve Ağrı'da 3, Van ve Hakkari'de 5, Erzincan'da 8, Iğdır'da 9 derece tahmin ediliyor. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu'da Soğuk Hava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement