Doğu'da Soğuk Hava - Son Dakika
Güncel

Doğu'da Soğuk Hava

Gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Ardahan'da ölçüldü.

01.02.2015 10:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde gece en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 15 dereceyle Ardahan'da kaydedildi.

Meteoroloji Tahmin ve Uyarı Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, yüksek basınç sisteminin etkisi altında bulunan bölgede havanın parçalı ve çok bulutlu geçmesi bekleniyor.

Gece en düşük hava sıcaklıkları sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 15, Kars'ta 7, Ağrı'da 5, Erzurum'da 4, Hakkari'de 3, Van, Muş ve Iğdır'da 2, Bitlis ve Erzincan'da 1 derece ölçüldü.

Günün en yüksek hava sıcaklıklarının da Iğdır'da 8, Erzincan'da 5, Hakkari, Van ve Erzurum'da 4, Bitlis, Muş ve Ağrı'da 2, Kars'ta sıfır, sıfırın altında olmak üzere Ardahan'da 5 derece olması tahmin ediliyor.

Kent merkezlerinde kar kalınlıkları ise Bitlis'te 71, Muş'ta 24, Ağrı'da 19, Ardahan'da 15, Erzurum'da 11, Kars'ta ve Hakkari'de 7, Van'da 5, Kop Dağı'nda 55, kayak merkezlerinde ise Erzurum'daki Palandöken'de 87 ve Konaklı'da 77, Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe'de ise 72 santimetre ölçüldü.

Bölgede etkili olan soğuk hava nedeniyle ev, iş yeri ve araçların camları buz tuttu, yol ve kaldırımlarda buzlanma meydana geldi. Çatılarda boyu 2 metreyi bulan buz sarkıtları oluştu.

Belediye ve il özel idaresi ekipleri, kar ve buzla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Kent merkezlerinde kamyonlara yüklenen kar, şehir dışına çıkarılıyor.

Meteoroloji yetkilileri, sis, pus, buzlanma ve don olayı ile yüksek kar örtüsünün bulunduğu eğimli, dik yamaçlarda yaşanabilecek muhtemel çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması konusunda uyarıda bulundu. - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'da Soğuk Hava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement