Doğu'da Zaman' Adlı Fotoğraf Sergisi Cuma Günü - Son Dakika
Yerel

Doğu'da Zaman' Adlı Fotoğraf Sergisi Cuma Günü

Doğu\'da Zaman\' Adlı Fotoğraf Sergisi Cuma Günü

Malatya Fotoğraf Sanatı Derneği Onursal Üyesi, Usta Fotoğrafçı Adem Sönmez’in, “Doğu’da Zaman” adlı fotoğraf sergisi 27 Mart 2015 Cuma günü açılıyor.

25.03.2015 17:58
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Malatya Fotoğraf Sanatı Derneği Onursal Üyesi, Usta Fotoğrafçı Adem Sönmez'in, "Doğu'da Zaman" adlı fotoğraf sergisi 27 Mart 2015 Cuma günü açılıyor.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, Cuma günü saat 14.00'de MalatyaPark AVM'de açılacak olan sergide 45 fotoğrafın beğeniye sunulacağı ifade edildi. Sergilenecek olan fotoğraflarda karda yaşam, yaylada yaşam, kırsal kesimin zor şartları, serhat bölgesinde yaygın olan kubbeli tandır evler ve yaylalardaki yaşantılar konu alıyor. 3 gün boyunca açık olacak olan sergide Adem Sönmez'le Cumartesi saat 18.00'de fotoğraf konulu minder sohbeti de yapılacak.

1973 yılında fotoğraf çekmeye başlayan ve Anadolu'da fotoğraf sanatına büyük emek veren Adem Sönmez, yaklaşık seksen bin fotoğraf çekimi gerçekleştirdi. Ağırlıklı olarak Muş olmak üzere Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaptığı çalışmalar kapsamında girdiği yarışmalarda çok sayıda ödül alan Sönmez, fotoğraf çalışmalarının yanında, TRT'nin yaptığı "Fırat'ın Türküsü" ve "Anadolu Düşleri" belgesellerinde program danışmanlığı yaptı. 1992 Berlin film festivalinde gösterime giren "Düğün" adlı uzun metraj sinema filminin sanat yönetmenliğini yaptı. - MALATYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Doğu'da Zaman' Adlı Fotoğraf Sergisi Cuma Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement