Doğu Kara Gömüldü; Hakkari'de Okullar Tatil - Son Dakika
Güncel

Doğu Kara Gömüldü; Hakkari'de Okullar Tatil

Doğu Kara Gömüldü; Hakkari\'de Okullar Tatil

Van, Hakkari ve Bitlis'te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı 100 mahalle 404 köy ve 428 mezranın yolunu ulaşıma kapattı.

07.01.2015 10:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Van, Hakkari ve Bitlis'te dün akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı 100 mahalle 404 köy ve 428 mezranın yolunu ulaşıma kapattı. Kar nedeniyle Hakkari, Yüksekova ve Şemdinli ilçelerinde ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Türkiye'de etkili olan soğuk hava ve kar yağışı Doğu'da da etkisini arttıdı. Dün gece Van, Hakkari ve Bitlis'te başlayan kar yağışı yaşamı durma noktasına getirdi. Van kent merkezinde kar kalınlığı 10 santimetreyi bulurken, Hakkari'de 40, Bitlis'te 30, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 80 santimetreye ulaştı. Kar yağışı ve tipi nedeniyle Van'da 100 mahalle, Hakkari'de 113 köy 310 mezra, Bitlis'te 232 köy, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde 59 köy 118 mezranın yolu ulaşıma kapandı. İl özel İdaresi ekipleri köy yollarını açmak için çalışma başlatırken, belediye ekipleri de şehir merkezlerinde içindeki karları temizledi.

OKULLARA KAR TATİLİ

Kar yağışı ve fırtına nedeniyle Hakkari merkez ve köyleri ile Yüksekova, Şemdinli ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Okulların tatil edildiğinden haberi olmayan öğrenciler, sabah erken okula gidip tekrar dönmek zorunda kaldılar. Kar ve fırtına da zor anlar yaşayan öğrencilere öğretmenleri ve çevredekiler  yardımcı oldu. - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Kara Gömüldü; Hakkari'de Okullar Tatil - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement