Doğu Karadeniz'de Kar Hayatı Felç Etti - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'de Kar Hayatı Felç Etti

Doğu Karadeniz\'de Kar Hayatı Felç Etti

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün akşamdan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 1326 köy yolu kapandı, birçok il ve ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

11.12.2013 14:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde dün akşamdan bu yana etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle 1326 köy yolu kapandı, birçok il ve ilçede ilk ve orta dereceli okullarda eğitime ara verildi.

Bölgede dün akşam saatlerinden itibaren etkisini gösteren yoğun kar yağışı nedeniyle Trabzon'da 386, Giresun'da 424, Artvin'de 164, Rize'de 315, Gümüşhane'de 34 ve Bayburt'ta 3 olmak üzere toplam bin 326 köyün yolu ulaşıma kapandı.

OKULLAR TATİL

Kar yağışı nedeniyle Rize'de merkez ve tüm ilçelerde; Trabzon'un merkez, Tonya, Şalpazarı, Çaykara, Dernekpazarı, Hayrat, Araklı, Sürmene, Çarşıbaşı, Akçaabat, Vakfıkebir, Beşikdüzü, Düzköy ve Köprübaşı; Gümüşhane'nin Kürtün; Artvin'in merkez, Ardanuç ve Murgul; Giresun'un merkez, Piraziz, Tirebolu, Bulancak, Dereli, Keşap, Espiye, Çanakçı, Doğankent, Eynesil, Görele, Güve ve Yağlıdere ilçelerinde eğitime bugün 1 gün süreyle ara verildi. Giresun'un Şebinkarahisar ilçesinde ise tüm ilk ve orta dereceli okullar Çarşamba ve Perşembe günü iki gün süreyle tatil edildi.

KARAYOLLARINDA DURUM

Kar yağışı bölgede ulaşımda da aksamalara yol açtı. Gümüşhane'de İkisu - Şiran karayolu Tersun Dağı Geçidi, Bayburt'ta Bayburt - Araklı karayolu Salmankaş Geçidi ve Bayburt-Çaykara - Of karayolu Soğanlı Dağı Geçidi ulaşıma kapandı. Rize İkizdere ' İspir karayolunun Ovit Dağı Geçidi ise çığ düşmesi nedeniyle ulaşıma kapalı bulunuyor. Giresun ' Şebinkarahisar karayolundaki Eğribel, Trabzon ' Gümüşhane karayolundaki Zigana ve Artvin Borçka ' Hopa karayolundaki Cankurtaran geçitlerinde ise trafiğin kontrollü olarak sağlandığı, zincirsiz araçların geçişlerine izin verilmediği belirtildi.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera (DHA)-

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'de Kar Hayatı Felç Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement