Doğu Karadeniz'de kış - - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'de kış -

Doğu Karadeniz\'de kış -

Doğu Karadeniz'deki etkili kar yağışı dolayısıyla Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta 556 köy yolu ulaşıma kapandı.

13.12.2013 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz'deki etkili kar yağışı dolayısıyla Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta 556 köy yolu ulaşıma kapandı.

-Rize

Rize'de kar yağışı kent merkezinde sona erdi ancak yüksek kesimlerde aralıklarla devam ediyor.

Merkezde 30, Ardeşen'de 12, Çamlıhemşin'de 5, Çayeli'nde 40, Derepazarı'nda 7, Güneysu'da 2, Hemşin'de 2, İkizdere'de 22, İyidere'de 3, Kalkandere'de 15 ve Pazar ilçesinde 25 olmak üzere 163 köy ile ulaşım sağlanamıyor.

İl Özel İdaresine bağlı 68 ekip, toplam 2 bin 804 kilometrelik kapalı köy yolunu ulaşıma açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Karayolları ekipleri de Karadeniz Sahil Yolu'nda yol temizleme çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Kent merkezinde yağışın durmasının ardından Rize Belediyesi ekiplerince mahalle yollarında kar temizleme çalışmalarına ağırlık verildi.

Sabah saatlerinde yaşanan buzlanma nedeniyle çok sayıda maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Belediye ekipleri hastane önlerindeki buzları temizlemek için özel ekip oluşturdu.

Enerji nakil hatlarında büyük hasarlar meydana gelmesi sebebiyle Çamlıhemşin, Çayeli, Hemşin ve Güneysu ilçelerinin büyük bölümüne, Fındıklı, İkizdere, İyidere, Kalkandere ve Pazar ilçelerine ise kısmen elektrik verilemiyor.

Elektrik kesintisi nedeniyle telefon santrallerinin de hasar gördüğü, bu nedenle ilçelerde ve köylerde telefon irtibatında sorun yaşandığı kaydedildi.

Aksaklıkların giderilmesi için yetkililer çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'de kış - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement