Doğu Karadeniz'e Arap Turist İlgisi - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'e Arap Turist İlgisi

Doğu Karadeniz\'e Arap Turist İlgisi

Doğu Karadeniz Bölgesinin turizm sektöründen hak ettiği payı alması için turizm odaklı tanıtım çalışmalarına devam ediliyor.

28.03.2014 14:05  Güncelleme: 14:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin turizm sektöründen hak ettiği payı alması için turizm odaklı tanıtım çalışmalarına devam ediliyor.

Doğu Karadeniz Bölgesi'ndeki illerinin turizm potansiyelinin tanıtılması amacıyla DOKA tarafından desteklenen " Doğu Karadeniz'i Tanıtma Gezisi" etkinliği çerçevesinde Ürdün Seyahat Acentaları Birliği Başkanı (JSTA Manager ) Mohammad Qawasmi başkanlığında Ürdün'ün en ünlü televizyon ve radyo temsilcileri ile Ürdün seyahat acente temsilcilerinden oluşan heyet, Doğu Karadeniz Bölgesi'nin tarihi ve turistlik yerlerini gezdi. Bölgeye hayran kalan Ürdünlü heyet, Doğu Karadeniz'e Ürdünlü turistleri getirmek için çalışma başlatma kararı aldı. Heyette yer alan televizyoncu ve radyocular gezi boyunca canlı yayın yaparak, Doğu Karadeniz'i yeryüzündeki cennet diye tanıttılar.

Yöredeki turizmin gelişmesi için DOKA olarak tanıtım, her türlü yatırım, işbirlikleri kurma, eşleştirme ve teşvik konularında gerek bölgede, gerekse Körfez ülkelerinde ciddi çalışmalar yaptıklarını, Arap yetkililere ve yatırımcılara rehberlik ettiklerini anlatan DOKA Genel Sekreteri Çetin Oktay Kaldırım, " Dubai, Riyad ve Cidde fuarlarında tanıtımlar yaptık ve buralarda birçok organizasyon düzenledik. Ayrıca körfez ülkelerinden çok sayıda iş adamı, gazeteci, turizm acentesi ve önemli kuruluşları bölgemizde ağırladık ve ağırlamaya da devam ediyoruz. Girişimlerimizle Suudi Arabistan'dan Trabzon'a direk uçuşlar başladı. Haziran 2013'te ilk olarak Riyad'dan yapılan tarifesiz uçak seferlerinin ardından yelpaze genişledi ve bu seferler artık Cidde, Medine, Dubai ve Lübnan'dan da yapılır hale gelecek" dedi.

Turizmde uluslararası platformlarda tanıtım yapılmasının bölge turizmine ciddi katkı yaptığını vurgulayan Kaldırım, tanıtım çalışmalarının sonucunu kısa sürede görmenin kendilerini memnun ettiğini ve bu tür çalışmalara devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Doğu Karadeniz'de en çok Uzungöl, Çakırgöl, Sümela Doğal Parkı, Ayder, Kümbet ve Çambaşı yaylaları, Kafkasör ve Karaca Mağarası'nı ziyaret eden Araplar, yörede yazın serin havası, dereleri ve yağmuruyla eşsiz bir manzara eşliğinde konaklayabiliyor. Turistler, şehir merkezlerinde alışveriş yapmanın yanı sıra yörede trekking, rafting, safari, balık tutma, fotoğrafçılık, tırmanma, paraşütle atlama, kayak, kaplıcalardan yararlanma imkanı bulabiliyor. Arap turistler, sağlık hizmetlerinin kaliteli ve ucuz olması, Türk mutfağının helal ve Arap mutfağına yakın olması, güncel moda ve geniş alışveriş imkanları sebebiyle de Türkiye'yi ve Doğu Karadeniz'i tercih ediyor. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'e Arap Turist İlgisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement