Doğu Karadeniz'in En Büyük Yatırımını Ordu'da Gerçekleştiriyorlar - Son Dakika
Güncel

Doğu Karadeniz'in En Büyük Yatırımını Ordu'da Gerçekleştiriyorlar

2004 yılından itibaren Anadolu’ya açılmaya başlayan ve bugün Türkiye genelinde BJK Koleji ile birlikte 25 il ve ilçede 48 anaokulu, 35 ilköğretim, 17 lise ve 10 bilim müzesi ile kaliteli eğitimin öncüsü olan Bahçeşehir Koleji, Doğu Karadeniz’de en büyük yatırımını Ordu’da gerçekleştiriyor.

06.10.2014 15:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Önümüzdeki üç yıl içinde okul sayısını 150'ye çıkarmayı, 2023 yılında üç kıtada 350 okula ulaşıp dünyanın en büyük, başarılı ve saygın eğitim kurumlarından biri olmayı hedefleyen Bahçeşehir Koleji, yurdun her bölgesine kampüslerini açmaya devam ediyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde sadece Ordu’da gerçekleştirilen ve geçen yıl inşaatına başlatılan kampüs Şubat ayında tamamlanarak 2015-2016 eğitim öğretim yılında öğretime başlayacak.

Arazi ve inşaat yatırımları toplamı 14 milyon (trilyon) TL’yi bulan kampüs, anaokul, ilkokul, ortaokul ve lise kademelerinde 800 öğrenci kapasitesi ile 130 kişilik istihdam da sağlayacak.

‘GİRESUN-ORDU BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’

İnşaatı denetlemek üzere Ordu’ya gelen Bahçeşehir Koleji Kurucusu Enver Yücel, memleketine yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. İnşaatın her köşesini denetleyen, ilgililerden bilgiler alan Yücel, “Bu kampüs, diğer kampüslerimizden biraz daha farklı benim için. Çünkü memleketim olan Ordu-Giresun’a yakışan ve hemşehrilerimin, eğitimcilerin gurur duyacağı bir okul olacak” dedi.

“FABRİKASYON EĞİTİM VERMEYECEĞİZ”

Bahçeşehir eğitim grubu olarak rekabet alanlarının Türkiye değil, dünya olacağını belirten Yücel, “Dünyanın gelişmiş ülke okullarında fiziki ve eğitim altyapısı ne ise, burada da o olacak. Bizim sistemimiz ve eğitim anlayışımız farklıdır. Biz herkese tek tip, fabrikasyon eğitim yapmayacağız. Biz, kişiye uyarlanmış, bireye indirgenmiş, yani kişiye göre öğretim yapacağız. Yani her bir öğrenci nasıl öğreniyorsa, öyle öğreteceğiz. Bu farklılığı eminim hemen hissedeceksiniz, göreceksiniz” diye konuştu.

“ARTIK HER ÖĞRENCİNİN BİR YABANCI DİLİ OLACAK”

Yücel, şu açıklamalarda bulundu: “Öğrencilerimize 21. yüzyılın becerilerini kazandıracağız. 21. yüzyıl becerileri deyince, bu yüzyılda, yani herşeyin globalleştiği ve internetle sınırların kalktığı bu dünyada, bir dünya vatandaşı olmanın ön koşulu, en başta İngilizce’yi ve buna ek olarak farklı bir dili çok iyi derecede konuşabilmek ve kullanabilmektir. Bahçeşehir Koleji’nin kurulduğundan bugüne en çok öne çıkan güçlü yanlarından birisi, dil eğitimidir. Artık Ordu-Giresunlu çocuklarımız da en az anadilleri kadar iyi derecede İngilizce öğrenebilecekler.”

“ÇOCUKLARIN İÇİNDEKİ YETENEĞİ ORTAYA ÇIKARACAĞIZ”

“Bizim için her çocuk ayrı bir dünyadır ve her öğrencinin kendini güçlü kılan yetenek ve kabiliyetleri vardır. İşte biz kişiye özgü öğretimimizle, her çocuğun içindeki yetenek ve potansiyeli tek tek ortaya çıkaracağız. Buradan şunun müjdesini de vermek isterim. Bu okulda, herhangi bir alanda üstün yetenekli çocuklarımız için de programlarımız olacak. Okulumuzun öğretmenleri, Üniversitemizin Eğitim Fakültesi hocaları tarafından sürekli eğitilecekler; her öğrencinin farklı yeteneklerini destekleyecek şekilde öğretimlerini zenginleştirmeleri için her öğretmenimiz sürekli eğitim alacak ve desteklenecek.”

“VELİLERDE EĞİTİM ALABİLECEKLER”

“Bu kampüs sadece sabahtan akşama öğrenciler için var olan bir okul değil, aynı zamanda velileriyle, bölgeyle birlikte kaynaşan, her yaş için eğitim ve öğrenme imkanlarının sunulacağı bir yaşam ve paylaşım merkezi olacaktır. Burada sadece öğrenciler değil, velilerimiz de ilgi ve ihtiyaç duydukları alanda eğitim alacaklardır. Bu kampüs sadece Bahçeşehirlilere değil, bütün bölge eğitimine ve nüfusuna katkı sağlayacaktır. Çünkü bu okulun arkasında, tüm dünyada üniversiteler açan, eğitimde kendi başına bir uluslararası networkü olan, Bahçeşehir Üniversitesi vardır. Havaalanının bitiyor olması, kampüs yatırımlarımız için mükemmel bir fırsat oluşturuyor. Buraya sık sık Bahçeşehir Üniversitesi’nden değerli akademisyenler, uzmanlar geleceklerdir. Sadece Eğitim Fakültesi’nden değil, bölgenin ihtiyaç duyduğu her alandan akademisyenler gelerek konferans ve paneller yapacaklar, bölgeye katkı sağlayacak çeşitli araştırma projeleri de yürüteceklerdir.”

“ÖĞRENCİLERE HEDEF ROL MODELİ OLACAĞIZ”

“Biz, Karadeniz’de olmamızın, denize sıfır mesafede olmamızın avantajlarını çok iyi kullanacağız. Burada sağlam akademik temellerin yanı sıra, farklı sanat ve spor alanlarında öğrencilerin beceriler kazanmasını isteyeceğiz. Örneğin başta yelkencilik olmak üzere, su sporlarını çocuklarımıza öğreteceğiz. Bununla sınırlı kalmayacağız, 45 dakika yukarıdaki (Çambaşı) kayak pistlerinden istifade ederek çocuklarımıza kış ve dağ sporlarını öğreteceğiz. Dünyanın en büyük 7 zirvesinin 5’ine tırmanan ilk Türk dağcı Gülnur Tumbat, en son Everest’e Bahçeşehir Üniversitesi hocası olarak tırmandı ve 7 zirvenin 7’sine de tırmanacak. Böyle başarılara imza atmış kişileri buraya getireceğiz ve öğrencilerimizle tanıştıracağız. Kendilerine yüksek hedefler koymaları için onları böyle rol modellerle bir araya getireceğiz.”

“EVRENSEL DÜŞÜNÜYORUZ”

“Bu kampüs, dünya ile diyalog içinde olacaktır. Karadeniz kültürünü, yerel değerlerini öğreterek, bu değerlere sahip çıkarak ama evrensel düşünecek ve evrensel değerlere de sahip çıkacak, dünya vatandaşları yetişecektir. Yurtdışındaki bütün kampüslerimiz ve iletişim ağımız, Amerika, Kanada, Almanya, Hong Kong, Roma, İngiltere, bu kampüse de açık olacaktır. Bir kez daha Türkiye genelinde 55 kampüsten sonra, nihayet kendi memleketimde kendi memleketime yakışır bir okulu açıyor olmaktan duyduğum mutluluğu ve gururu dile getirmek isterim. Bahçeşehir Koleji Ordu’ya, Karadeniz’e, memleketime hayırlı olsun.”

METİN AKYÜREK

ORDU

Doğu Karadeniz\'in En Büyük Yatırımını Ordu\'da Gerçekleştiriyorlar
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu Karadeniz'in En Büyük Yatırımını Ordu'da Gerçekleştiriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement