Doğu Karadenizli Palamuda Doyacak - Son Dakika
Yerel

Doğu Karadenizli Palamuda Doyacak

Doğu Karadenizli Palamuda Doyacak

Piraziz Su Ürünleri kooperatifi Başkanı Hamsi Aslan, "Tüm işaretler ve göstergeler önümüzdeki sezon Doğu Karadeniz'de bol ve bereketli bir palamut avı gerçekleşeceği yönünde.

05.08.2015 17:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Piraziz Su Ürünleri kooperatifi Başkanı Hamsi Aslan, "Tüm işaretler ve göstergeler önümüzdeki sezon Doğu Karadeniz'de bol ve bereketli bir palamut avı gerçekleşeceği yönünde. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Doğu Karadenizli palamut balığına doyacak" dedi.

Aslan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1 Eylül denizlerde başlayacak balık av sezonu için balıkçıların hazırlıklarını sürdürdüğünü söyledi.

Denizdeki işaret ve göstergelerin bol ve bereketli bir av sezonu geçirileceği yönünde olduğunu vurgulayan Aslan, özellikle mevsimi olması bakımından palamuttan umutlu olduklarını kaydetti.

Bol ve bereketli bir palamut avı döneminin kendilerini beklediğini ifade eden Aslan, "Geçtiğimiz yıl Karadeniz'den adeta palamut fışkırmıştı. Bol ve bereketli bir av dönemi geçirmiştik. Tüm işaretler ve göstergeler önümüzdeki sezon Doğu Karadeniz'de bol ve bereketli bir palamut avı gerçekleşeceği yönünde. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu sene de Doğu Karadenizli palamut balığına doyacak" diye konuştu.

Kıyı balıkçıları olarak 15 Ağustos'tan itibaren Doğu Karadeniz'de palamut avcılığına başlayacaklarını vurgulayan Aslan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yasağın kalkacağı 1 Eylül tarihine kadar denizde palamut avcılığını kıyı balıkçılarımız yapacak. 1 Eylül'den itibaren de yasağın kalkmasıyla birlikte büyük takımlar tarafından palamut avcılığı başlayacak. Ay sonuna kadar kıyı balıkçılarımız tarafından avlanan balıklar tezgahlarda boy gösterecek. İlk başlarda çok fazla palamudu tezgahlarda göremeyebiliriz. Ancak yasağın kalkmasıyla birlikte takımlar tarafından avlanacak palamutlarla tezgahlar dolup taşacaktır. Hem balıkçımızın, hem de halkımızın bol avlanan balık sayesinde yüzü gülecektir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Karadenizli Palamuda Doyacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement