Doğu Makedonya Valandova Bölgesinde Arıcılara Destek - Son Dakika
Güncel

Doğu Makedonya Valandova Bölgesinde Arıcılara Destek

Doğu Makedonya Valandova Bölgesinde Arıcılara Destek

Makedonya'da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Doğu Makedonyalı vatandaşlara arıcılık araç ve gereçleri desteğinde bulunuldu.

19.07.2014 12:36  Güncelleme: 12:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Makedonya'da Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında Doğu Makedonyalı vatandaşlara arıcılık araç ve gereçleri desteğinde bulunuldu.

Doğu Makedonya halkının sosyal ve ekonomik olarak kalkınmalarına destek vermek ve arıcılık mesleğini öğretmek amacıyla, TİKA tarafından yürütülen Arıcılığın Geliştirilmesi Projesi kapsamında, Valandovave Doyran belediyelerine bağlı Çalıklı, Pırstan, Bahçebozu, Koçullu, Dedeli, Kızıldoğan, Kalkova, Kurthamzalı, Dürütlü, Gökçeli, Dorlombozu, Memişli, Ormanlı, Sobri, Udova ve Braykovtsi köyleri projeye dahil edildi.

Arıcılık, kısa vadede kar getiren bir sektör olması sebebiyle, kırsal kesimde yaşayan ve zor ekonomik koşulları olan çiftçilere kısmi de olsa istihdam olanağı sağlayacak ve ek gelir getirecek. Bu çerçevede, projeye dahil olan çiftçiler ve ailelerinin, hayat standartlarının artırılması, diğer ailelere örnek teşkil etmesi ve projenin uygulanması sürecinde elde edilecek ürünlerin değerine göre pazarlanması sonucu arıcılığın sektör haline gelmesi amaçlanıyor.

Projenin ikinci aşamasında ise ana arı üretimi, oğul yetiştirilmesi, arı sütü ve polen üretimi, bal hasadı ve pazarlama tekniklerinin öğretilmesi çalışmalarının yürütülmesi planlanıyor. Proje kapsamında TİKA tarafından temin edilen arılı modern kovanların, plastik şurupluk, oğul aile çerçeveleri, beyaz maske kolu, eldiven, körük, el demiri, arıcılık sır fırçası, sır tarağı, sır bıçağı, çerçeve teli, arıcılık mahmuzu, temel petek, kek, arı hastalıkları ilaçları, bal sağım makinesi gibi arıcılık araç ve gereçleri düzenlenen törenle yetkililere teslim edildi. Sözkonusu dağıtım törenine projeye dahil olan arıcılar, Valandova Tarımcılığı Geliştirme Birliği Başkanı Amet Aliov ve temsilcileri, bölge halkı ve TİKA Üsküp Koordinatörü Teoman Tiryaki katıldı.

Makedonyalı yetkililer, TİKA tarafından verilen destekten duydukları memnuniyeti dile getirerek, projenin bölge halkı için önemine değindi. TİKA Üsküp Koordinatörü Tirayaki ise, söz konusu projenin hayırlı olması dileklerinde bulunarak, TİKA'nın Makedonya'ya yönelik proje ve faaliyetlerinin artarak devam edeceğini kaydetti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu Makedonya Valandova Bölgesinde Arıcılara Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement