Doğu'nun Çukurovası Ünlendi Barajı ile Canlanacak - Son Dakika
Güncel

Doğu'nun Çukurovası Ünlendi Barajı ile Canlanacak

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde inşa edilecek Ünlendi Barajı'nın inşaat ihalesini gerçekleştirdi.

31.12.2013 17:48  Güncelleme: 11:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu'nun Çukurovası olarak adlandırılan Iğdır'da yapılacak olan baraj, bölgenin önemli su ihtiyacını karşılayacak ve tarımı canlandıracak.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Iğdır'ın Tuzluca ilçesinde inşa edilecek olan Ünlendi Barajı'nın inşaat ihalesini yaptı.

Bakanlığın Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamada, barajın 98 bin 620 dekar tarım alanını suya kavuşturacağı ve kentin içme suyu problemini tamamen çözeceği belirtildi.

Ünlendi Barajı ile regüle edilen sulardan yararlanılacağının ve Tuzluca ile ilçeye bağlı 19 köye ait 98 bin 620 dekar tarım arazisinin sulanacağının bildirildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Iğdır Ovası'ndaki mevcut işletmedeki 20 bin 850 dekar tarım arazisine takviye sulama suyu sağlanacak. Iğdır ili, Tuzluca ilçesi Ünlendi köyünde Acıçay Deresi üzerinde inşa edilecek baraj bin 440 günde tamamlanacak. Kil çekirdekli kaya dolgu tipindeki barajın yüksekliği 67,5 metre olacak. Baraj ile ayrıca Iğdır, Tuzluca, Karakoyunlu ve Aralık ilçeleri ile Hoşhaber, Halfeli, Melekli ve Taşburun beldelerinin ve köylerinin 2045 yılına kadar olan içme suyu ihtiyacı karşılanacak."

Açıklamada, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın 13 Temmuz 2012 tarihinde Iğdır Havalimanı'nın hizmete alınması esnasında müjdesini verdiği Ünlendi Barajı, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun talimatı süratli bir şekilde ihale edildi. Ünlendi Barajı, 4 yıl içerisinde tamamlanarak hizmete alınacak. Barajın hizmete alınmasıyla bölgede yıllık 48 milyon 160 bin lira gelir artışı sağlanacak" denildi. - Iğdır

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu'nun Çukurovası Ünlendi Barajı ile Canlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • vatan: başbakanımızdan Allah razı olsun. Sözünün eri 0 0 Yanıtla

Advertisement