Doğu, Okul Boykotu Kararına Uymadı - Son Dakika
Güncel

Doğu, Okul Boykotu Kararına Uymadı

Bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin aldığı anadilde eğitim için okulların boykot edilmesi kararı, Doğu Anadolu Bölgesinde ilgi görmedi.

15.09.2014 19:02  Güncelleme: 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu Anadolu Bölgesi'nde, aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP), Kürt Dili Araştırma ve Geliştirme Derneği (Kürdi-Der) ile Eğitim-Sen'in de bulunduğu bazı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler tarafından alınan "anadilde eğitim için okulların boykot edilmesi" kararı, Doğu Anadolu Bölgesi'nde ilgi görmedi.

Yeni eğitim öğretim yılının birinci dönemi, Doğu Anadolu Bölgesi'ndeki illerde düzenlenen törenlerle başladı. Sabah erken saatlerden itibaren velileri ile okullarının yolunu tutan öğrenciler, üç ay süren yaz tatilinde ayrı kaldıkları arkadaşları ve öğretmenleriyle hasret gidermenin mutluluğunu yaşadı.

-Van

320 bin öğrenci ve 14 bin öğretmenin dersbaşı yaptığı kentteki bin 389 okulda, her yıl olduğu gibi bu yıl da eğitim öğretim döneminin ilk haftası olması nedeniyle kısmi devamsızlıklar yaşandı.

Öğrenci ve velilerin kent genelinde, bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşlarınca alınan "anadilde eğitim için okulların boykot edilmesi" kararına ilgi göstermediğinin gözlendiği kentte, İlköğretim Haftası da Vankulu İlköğretim Okulunda düzenlenen törenle başladı.

Törene katılan Vali Aydın Nezih Doğan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı'nın gerçekleştireceği son atamayla Van'da 3 bin 200 öğretmenin daha görevlendirileceğini belirtti.

Doğan, okulların boykot edilmesi yönündeki karar ilişkin ise şunları kaydetti:

"Çeşitli siyasi grupların farklı talepleri elbette olacaktır ama hiçbirimizin çocuklarımızın üzerinden siyaset yapmaya hakkı yoktur. Çocuklar hepimizin geleceğidir ve onların bu rekabetçi dünyada yaşıtlarına göre arkada kalmalarına neden olacak her türlü olumsuz aktiviteden vazgeçmemiz lazım. Herhangi bir siyasi ekibin, siyasi talepleri olur. Bunun meşru zeminleri vardır, bu zeminde iletirler ve bu görüşülür, konuşulur. O şekilde sonuç alınmaya gayret edilir. Demokrasilerde elbette gösteri yürüyüşü yapma, sivil itaatsizlik eylemleri yapma gibi birtakım kurumsal düzenlemeler vardır ama bu işler çocuklar üzerinden olmaz."

-Hakkari

466 okulda 74 bin öğrencinin eğitim gördüğü Hakkari'de ise 41 okulda devam eden güçlendirme ve onarım çalışmaları nedeniyle eğitime başlanmadı.

Sabah saatlerinden itibaren tadilatın sürdüğü okullarına gelen öğrenciler ve velileri, okulların onarımda olmasından dolayı evlerine döndü.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran, gazetecilere yaptığı açıklamada, onarımdaki okullar dışında kentteki diğer okullarda herhangi bir aksaklık yaşanmadığını bildirerek, yeni eğitim öğretim döneminin ilk haftası olması nedeniyle küçük çaplı devamsızlıkların söz konusu olabileceğini dile getirdi.

-Muş-Bitlis-Ağrı

Öğrencilerin sabahın ilk ışıklarıyla okullarının yolunu tuttuğu Muş, Bitlis ve Ağrı'da da bazı siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları tarafından alınan boykot kararına uyulmadığı gözlemlendi.

Doğu, Okul Boykotu Kararına Uymadı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu, Okul Boykotu Kararına Uymadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor
    10:37 Söğüt'te Çöp Konteynerleri Yıkanarak Temizleniyor

    Bilecik'in Söğüt ilçesinde temizlik çalışmaları kapsamında en çok kullanılan çöp konteynerleri bol köpüklü sularla yıkanarak tekrar kullanıma uygun hale getiriliyor. Bu düzenli temizlik çalışmaları sayesinde kötü koku yayılması önlendiği gibi konteynerlerin uzun süre kullanımı da sağlanıyor.

  • Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı
    10:35 Ümraniye'de İETT otobüsü şoförüne levye ile saldırı

    Ümraniye'de bir sürücü, İETT'ye bağlı bir otobüsün şoförüne levye ile saldırdı. Olay, çevredeki vatandaşların kamerasına anbean yansıdı. İki sürücü arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü ve ticari taksi sürücüsü otobüs şoförüne levye ile saldırdı. Olayı gören vatandaşlar, trafikteki gerginliğin arttığını belirtti ve keşke böyle bir olayın yaşanmamasını dile getirdi.

  • Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı
    10:34 Van'da aç kalan tilkiler karda yiyecek aradı

    Van'da aç kalan 2 tilki, İpekyolu ve Bahçesaray kırsalındaki yerleşim yerlerin yakınlarında yiyecek aradı. Kış mevsimin etkili olduğu kentte en çok kar yağışı Bahçesaray ve İpekyolu kırsalında yaşandı. Kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığı kentte aç kalan tilkiler, yerleşim yerlerine yakın alanlara inip yiyecek arıyor.

  • Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor
    10:33 Düzce'de Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi Başlıyor

    Düzce Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen Anne-Kız Yüzme Öğreniyorum Projesi, Islahiye Köyü'ndeki Kapalı Yüzme Havuzu'nda başlıyor. Proje, Pazartesi ve Çarşamba günleri saat 16.30'da gerçekleştirilecek ve kayıtlar online olarak alınmaktadır.

  • Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı
    10:33 Ali Kemal Derin, başkan yardımcılarını atadı

    31 Mart Mahalli İdareler Seçimlerinin ardından halkın teveccühüyle belediye başkanlığı görevine başlayan Ali Kemal Derin yeni dönemde kendisine yardımcılık görevini üstlenecek isimleri de belirledi. Buna göre Belediye Meclis üyeleri Aziz Solmaz ve İrfan Güleç, başkan yardımcılığı görevlerine atandı.


Advertisement