Doğu Perinçek Diyarbakır'da - Son Dakika
Politika

Doğu Perinçek Diyarbakır'da

Doğu Perinçek Diyarbakır\'da

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakır’ın Bismil ilçesi Türkmenhacı köyünde bayram ziyaretine katıldı.

05.10.2014 16:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Türkmenhacı köyünde bayram ziyaretine katıldı. Ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmede bulunan Perinçek, "ABD ve İsrail bölgeyi karıştırıyor ve bazı piyonlar kullanıyor. Biz bölge ülkelerinin Türkiye'nin, Suriye'nin, Irak'ın, İran'ın, Lübnan'ın ve Azerbaycan'ın iş birliği yaparak bölgedeki teröre son vermesini savunuyoruz. ABD ile İsrail'in bölgeyi karıştırmasına, bölge ülkeleri olarak hep beraber karşıyız" dedi.

İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Kurban Bayramı nedeniyle Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Türkmenhacı köyünü ziyaret etti. Köylülerle bayramlaşan Perinçek'e eşi Şule Perinçek, Genel Başkan Yardımcısı Ali Mercan ve partililer eşlik etti.

Cemevi ziyareti sonrası gazetecilere açıklama yapan Perinçek, bu Kurban Bayramını en çok huzura barışa ihtiyacı olan Diyarbakır, Mardin Şanlıurfa illerinde geçirdiğini söyledi. Perinçek, "Diyarbakır'ın Bismil ilçesi Türkmenhacı köyündeyiz. Bu köyün özel sorunları var. Bir çete tarafından tapularının toplulaştırma adı altında yüzlerce yıldır köylünün ektiği biçtiği topraklarına el konulması gibi büyükte bir haksızlıkta var. Başka bir haksızlık da bölgemizde bölücü terör örgütleri, bizim için hepimiz için kutsal olan dinimizi kullanarak İslam adı altında kurulan terör örgütleri var olmaktadır. Bütün bölge Suriye, Türkiye, Irak, İran, Lübnan ülkeleri bu terör örgütlerinden çok büyük haksızlıklar görüyor, insanlarımız hayatlarını kaybediyor" dedi.

"AMERİKA İLE BERABER HAREKET EDENLER BU SAVAŞI KAYBETTİ"

Amerika ile birlikte hareket edenlerin savaşı kaybettiğini aktaran Perinçek, "Onun için bölgedeki tek talep barış ve huzurdur. Ama şimdi gördüğüm, Amerika Suriye'de yenildi. Önümüzdeki süreçte göreceğiz Amerika'nın piyonu olan terör örgütleri de bölgede hızla tasviye edilecekler. O nedenle bölge ülkelerinin birliğini desteklememiz lazım, Suriye'ye karşı olan her türlü hareketin karşısındayız. Zaten mevcut tezkerede Suriye'yi hedef almıyor. İçerisine Recep Tayyip Erdoğan, bazı kelimeler koymuş olabilir. Türk ordusunun hiç bir şekilde Suriye ile hiç bir zaman karşı karşıya gelmeyeceğini, Suriye ordusu ile çatışmayacağını veya Suriye'deki Beşer Esad rejimine karşı bir harekette bulunmayacağını iyi biliyoruz. Türkiye ile Suriye arasında kardeşlik devam edecektir. Ama TSK'nın bu tezkerede verilen yetkileri özellikle bölgedeki terör örgütlerine karşı kullanacağını biliyoruz. O bakımdan TSK'ya güveniyoruz. Suriye ile dostluğumuz kardeşliğimizi bir kez daha ilan ediyoruz. Beşer Esad rejimi de Türkiye'nin de kurtulmasında çok kararlı bir mücadele verdi. Eğer Suriye yenilseydi Türkiye'nin bölünmesi gündeme gelecekti. Suriye'nin, Irak'ın toprak bütünlüğü Türkiye'nin toprak bütünlüğüdür. Bu ülkeler arasında barış, kardeşlik ve işbirliği teröre karşı mücadelede kendisini görecektir" diye konuştu.

Perinçek, konuşmasının ardından buradan ayrılarak, Mardin'in Nusaybin ilçesinde bulan Alakuş köyüne hareket etti. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Doğu Perinçek Diyarbakır'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement