Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

Memur-Sen Karaman ve Aksaray Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

02.07.2015 15:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KARAMAN -  Memur-Sen Karaman ve Aksaray Şubesi üyeleri, Doğu Türkistan'da Müslümanlara yönelik saldırıları protesto etti.

Doğu Türkistan bayrakları ve dövizler taşıyarak Aktekke Kent Meydanı'nda toplanan grup adına açıklama yapan, Memur-Sen Karaman İl Temsilcisi Yunus Özdemir, Doğu Türkistan'da yaşayan Müslümanların her zaman yanında olduklarını söyledi.

Müslüman Uygur Türklerinin şanlı direnişlerini yıllardır büyük bir cesaret ve kahramanlıkla sürdürdüğünü belirten Özdemir,  "Selam olsun Uygurlu kardeşlerimize.  Selam olsun direnişe.  Lanet olsun Çin'e. Doğu Türkistan'da Kur'an eğitimi engelleniyor. 500 bin civarında çocuk, zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor. Kadınlar kürtaja tabi tutuluyor. Nüfus planlaması dışında olan çocukların gizli olarak dünyaya getirilmesi halinde aileler çok yüksek maddi cezalara maruz kalıyor" diye konuştu.

Aksaray

Memur-Sen Aksaray İl Temsilcisi Şaban Bülbül, Ulu Cami  önündeki protestoda, Çin yönetiminin Müslümanlara yönelik sergilediği zulmün son bulması gerektiğini söyledi.

Çin hükümetinin asimilasyon politikaları uyguladığını aktaran Bülbül, şunları kaydetti:

"Çin hükümetinin soykırıma dönüşen uygulamaları her yıl yüzlerce Müslümanın hayatını kaybetmesiyle son buluyor. Dünya bu insanlık zulmüne sessiz kalarak yaşanan vahşete ortak oluyor. Doğu Türkistan söz konusu olunca vicdanını duvarlara asanları kınıyoruz. Tüm dünya sussa da biz susmayacağız. Tüm dünyada tek başımıza kalsak bile mazlumun ve mağdurun yanında yer almaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Onların haklarını savunmaktan geri durmayacağız. Tüm dünyayı göreve çağırıyoruz"

Grup, açıklamanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement