Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika
Yerel

Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar

BALIKESİR (AA) – Memur-Sen Balıkesir İl Temsilciliği'ne bağlı sendikaların üyeleri, Çin'in Sincan Özerk bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik saldırıları kınadı.

02.07.2015 15:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

BALIKESİR (AA) – Memur-Sen Balıkesir İl Temsilciliği'ne bağlı sendikaların üyeleri, Çin'in Sincan Özerk bölgesinde yaşayan Uygur Türklerine yönelik saldırıları kınadı.

Balıkesir'de Alihikmetpaşa Meydanı'nda kitlesel basın açıklaması düzenleyen İl Başkanı Ahmet Gür bölgedeki Türklerin sadece dini inançları ve Türk kimliklerinden dolayı sistematik olarak baskı ve zulüm gördüklerini söyledi. Dünyanın ise bu zulüme seyirci kalmaya devam ettiğini dile getiren Gür, şu açıklamalarda bulundu:

"Müslüman Uygur Türkleri toprakları ve vatanları Doğu Türkistan'daki şanlı direnişlerini 257 yıldan beri büyük bir cesaret, kahramanlık örnekleri ile dolu ve başarı ile sürdürmekte. Müslüman Uygur Türkleri bu kutsal mücadelesini Doğu Türkistan hür ve bağımsız olana ve bu topraklarda ilahikelimeyullah cari olana kadar sürdürmeye azimli ve kararlıdır. Selam olsun Uygurlu kardeşlerimize, selam olsun şanlı direnişe, lanet olsun faşist Çin'e".

Doğu Türkistan bayraklarının ve Çin tarafından yapılan zulümlerin yer aldığı dövizlerin açıldığı açıklamada Gür, vatandaşları Çin mallarını boykot etmeye çağırdı. 15 gündür Çin'li askerlerin bölgeyi kuşatma altında tuttuğunu belirten Gür, "Türkistan'da oruç tutmak yasak. Başörtülü kadınlarımız taciz ediliyor, keyfi bir şekilde gözaltına alınıyor. Kur'an eğitimi engelleniyor, 500 bin civarında çocuk zorla ideolojik eğitimlere tabi tutuluyor" diye konuştu.

Basın açıklaması tekbir getirilmesi ve alkışların ardından sona erdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu Türkistan'da Müslümanlara Yönelik Saldırılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement