Doğu Türkistanlılar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldılar - Son Dakika
Güncel

Doğu Türkistanlılar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldılar

Doğu Türkistanlılar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldılar

Kocaeli Ülkü Ocakları'nın girişimiyle, Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

26.06.2015 17:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kocaeli Ülkü Ocakları'nın girişimiyle, Çin'in işgali altındaki Doğu Türkistan'da öldürülen Müslümanlar için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Kocaeli Ülkü Ocakları İl Başkanlığı ve İlçe Ülkü Ocakları, 22 Haziran günü Doğu Türkistan'da 28 soydaşın öldürülmesi nedeniyle Kartepe İlçesi Kartepe Camii'nde Cuma namazına müteakiben gıyabi cenaze namazı kıldı.

Cenaze namazı sonrasında açıklama yapan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Kocaeli İl Başkanı İbrahim Özcan, Doğu Türkistan'da uzun yıllardan beri zulmün devam ettiğini söyleyerek, "Modern dünyanın gözleri önünde Uygur Türklerine sistematik olarak işkence edilmekte, söz konusu Doğu Türkistan olduğunda İnsan Hakları Beyannameleri herhangi bir hüküm teşkil etmemektedir" dedi.

Çin'in Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına aldığını söyleyen Özcan konuşmasına söyle devam etti:

"Müslüman Türk olmayı başlı başına bir tehdit ve suç sayan Çin, Uygur gençlerini sorgusuz sualsiz gözaltına almakta ve bu gözaltılar ya idam ya da işkence sonucunda katliamla sonuçlanmaktadır. Her Ramazan ayında baskı ve sindirme politikalarına yenilerini ekleyen Çin, Uygur Türklerinin oruç tutmalarını engellemek için türlü zorluklar çıkarmaktadır. Diğer yandan camiiler de Çin zulmünden payını almakta baskı ve işkence ile Müslüman Türk'ün toprağında ezan susturulmak istenmektedir. Müslüman gençler alkol kullanmaya zorlanmaktadır. Komünist Çin rejimi tarafından kadınların elbiselerine bile karışılmakta, tüm insani erdemler yok sayılmaktadır."

Yapılan açıklamanın ardından gurup sessizce dağıldı.

FOTOGRAFLI - Kocaeli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Türkistanlılar İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement