Doğu Uçuyor Projesinin İlk Ayağı Hakkari'de Başladı - Son Dakika
Güncel

Doğu Uçuyor Projesinin İlk Ayağı Hakkari'de Başladı

Doğu Uçuyor Projesinin İlk Ayağı Hakkari\'de Başladı

Türk Hava Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 'Doğu uçuyor' projesinin ilk ayağı Hakkari'de başladı.

24.09.2014 13:48  Güncelleme: 14:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Hava Kurumu (THK) Genel Müdürlüğü tarafından geliştirilen 'Doğu uçuyor' projesinin ilk ayağı Hakkari'de başladı. 'Çözüm sürecine' destek olmak amacıyla Hakkari'de, ilk kez öğrenci ve polisler bir araya getirilerek model uçak kursu verildi.

THK Genel Müdürlüğü, üniversite sınavlarında havacılık bölümünü en az tercih eden kentin Hakkari olduğunu belirlemesi üzerine, bununla ilgili bir proje geliştirerek çalışmalara başladı. 'Doğu uçuyor' projesinin ilk ayağını Hakkari'de başlatan THK yetkilileri, 'Çözüm sürecinin' getirdiği huzur ve güven ortamı ile birlikte Hakkari'de 42'si öğrenci, 10'u polis memuru olmak üzere toplam 52 kişiye 4 günlük model uçak kursu vermeye başladı. Hakkari Valiliği'ne bağlı Gençlik Merkezi'nde verilen kursun sonuda en iyi uçak yapan ve uçağı uçan gruba madalya verilecek. THK'dan gelen 15 kişilik uzman ekip, polis ve öğrencilere, model uçakların nasıl yapıldığını ve nasıl uçuş yaptığını gösteriyor.

Model uçak kursu ile ilgili açıklamalarda bulunan THK Medya uzmanı İsmail Çanak, 'Çözüm sürecine' destek olma adına projenin ilk ayağını Hakkari'de başlattıklarını söyledi. Çanak, şöyle dedi

Çözüm sürecine' destek çalışmaları kapsamında bir araştırma yaptık. Bu araştırma içinde Hakkari de vardı. Yaptığımız araştırmalara göre Hakkari ilinde yaşayan genç nüfusun özellikle üniversite tercihlerinde havacılıkla ilgili alanları seçmedikleri değerlendirdik. Bu noktada özellikle gençlerimize yönelik, havacılığı sevdirmek ve anlatmak amacıyla da bir çalışma başlatarak 'Doğu uçuyor' projesini hayata geçirdik. Bu proje kapsamında Hakkari'ye geldik. Gruplamalar yaptırdık. Polis memuru arkadaşlarımız onların ağabey, ablaları oldu. Şimdi aynı masada model uçak eğitimi alıyor, model uçak yapmayı, bir uçağın nasıl uçtuğunu öğreniyorlar. İlk başta şaşırdılar, ama şimdi uçakları yapmaya başladılar. Şimdi ise onları yarışma heyecanı sardı. Çünkü polis ağabey ve ablararıyla yaptıkları uçakları yarıştıracaklar. Burada hayatarında ilk defa motorlo yamaç paraşütünü ve radyo konrollü uçak, akrobasi uçağı görmüş olacaklar. Bu bizi de heyecanlandırıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu Uçuyor Projesinin İlk Ayağı Hakkari'de Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement