Doğu ve Güneydoğu'da Beyaz Esaret - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu'da Beyaz Esaret

Doğu ve Güneydoğu\'da Beyaz Esaret

Bingöl, Siirt ve Elazığ'da devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor.

07.01.2015 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bingöl, Siirt ve Elazığ'da devam eden kar yağışı, hayatı olumsuz etkiliyor. Yüzlerce köy yolu kar nedeniyle ulaşıma kapanırken, bir çok ilçede de kar nedeniyle eğitime ara verildi.

BİNGÖL'DE 273 KÖY YOLU KAPALI

Hava sıcaklığının gündüz eksi 5, gece eksi 10'lara kadar düştüğü Bingöl, son yılların en sert kış mevsimini yaşıyor. 273 köy yolu ulaşıma kapandı. Bingöl İl Özel İdaresi 120 personelle kapalı yolları açma çalışmalarını sürdürüyor. Bingöl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şube Müdürü Ahmet Caf, ekiplerin dünden itibaren çalışmalara başladığını belirtti. İl Özel İdaresi ekipleri bu sabah, kapalı olan Bingöl merkez Yamaç Grup Köy yolunu açma çalışmalarını yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle güçlükle sürdürdü. Yoğun tipiden önünü görmeyen bir kar temizleme aracı çukura devrildi. Kazada ölen ve yaralanan olmadı. Devrilen elektrik direkleri nedeniyle bir çok yerleşim yerine enerji verilemiyor.

ELAZIĞ PALU'DAKİ BAZI OKULLAR TATİL

Elazığ Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle Palu İlçesi'nde taşımalı eğitim kapsamındaki bazı okulların 1 gün süreyle tatil edildiği duyuruldu.

SİİRT'TE 50 KÖY YOLU KAPALI

Siirt merkez ve ilçelerinde yaklaşık 50 köy yolu kardan ulaşıma kapandı. İl Özel İdare Genel Sekreteri Recep Güldoğan, Pervari, Şirvan ve Eruh'a bağlı köy grup yollarının açılması için çalışma başlattıklarını söyledi. Dün gece yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Eruh- Şırnak karayolu bugün trafiğe açıldı. Özellikle kar yağışı ve tipinin en fazla olduğu Birene tepesinde zor anlar yaşandı. Çoğu araçta kış lastikleri ve zincir takılmadığı görüldüğünü belirten Karayolları Siirt Şube Şefi Sabahattin Direk, "Kendim çalışmalara iştirak ederek mahsur kalan vatandaşlarımızın son aracı çıkıncaya kadar bölgede kaldık. Yine Suriyeli bir ailenin mahsur kaldığı araç tarafımızca kurtarıldı. Eruh Kaymakamıyla sabah yaptığımız görüşmede emniyet ve jandarma ekiplerinin ortak çalışmasıyla araçların zincirsiz ve tekerlekleri deforme olmuş araçların Şırnak istikametine bırakılmamaları yönünde ortak görüşümüz oldu" diye konuştu. - Siirt

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu'da Beyaz Esaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement