Doğu ve Güneydoğu İllerinin İhl Birincileri Ordu'da Buluştu - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu İllerinin İhl Birincileri Ordu'da Buluştu

Doğu ve Güneydoğu İllerinin İhl Birincileri Ordu\'da Buluştu

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen İmam Hatip Liseleri birincisi 30 öğrenci, Ordu’da düzenlenen "Mesleğe Hazırlama ve Yetiştirme Kursu" ile mesleki eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak dolu dolu bir yaz geçiriyor.

19.08.2015 12:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğu ve Güneydoğu illerinden gelen İmam Hatip Liseleri birincisi 30 öğrenci, Ordu'da düzenlenen "Mesleğe Hazırlama ve Yetiştirme Kursu" ile mesleki eğitimin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetlere katılarak dolu dolu bir yaz geçiriyor.

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü ile Türkiye Diyanet Vakfı işbirliğinde hazırlanan Doğu ve Güneydoğu illerinde bulunan İmam Hatip Okulları öğrencilerini kapsayan "Mesleğe Hazırlama ve Yetiştirme Kursu" projesi Ordu'da düzenlenen eğitimlerle devam ediyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin ev sahibi olduğu projede Doğu ve Güneydoğu'da bulunan 16 ildeki İmam Hatip Okullarında derece yapan 30 öğrenci eğitim alıyor. Hayata geçirilen proje ile öğrencilerin mesleki eğitimlerin yanı sıra, sportif faaliyetler, kültür ve turizm gezileri gibi etkinliklere katılarak bir birleri ile kaynaşması sağlanıyor.

AKKOZ: "KURS DÖNEMİ DOLU DOLU GEÇİYOR"

MEB ve Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen "Mesleğe Hazırlama ve Yetiştirme Kursu" hakkında bilgiler veren Ordu Büyükşehir Belediyesi Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Mustafa Akkoz, öğrencilerin dolu dolu bir kamp geçirdiklerini söyledi. Öğrencilerin bir birleri ile kaynaşma noktasında projenin çok etkili olduğunu ifade eden Akkoz, "1 ay süren kurslarımızda amaç Türkiye'nin 16 farlı ilinden gelen öğrencilerimizin hem akademik hem mesleki alanda gelişimlerini sağlamak, sosyal kültürel ve sanatsal etkinliklerle onları güzelleştirmek ve geliştirmektir. Bundan da önemlisi dostluğu ve İslam kardeşliğini onlara yerleştirmektir. Bu projelere ev sahipliği yapabilmek için fiziki alt yapınızın iyi olması gerekiyor. Böyle bir projeye ev sahipliği yaptığımız için mutluyuz. Öğrenciler için bu proje dönemi dolu dolu geçiyor. Sabah 09.00'dan akşam 22.00'ye kadar sosyal ve kültürel etkinlikler devam ediyor. Bu dersler arasında edebiyat, hadis gibi dersler yer alıyor. Bunların dışında da Ordu ilimizin doğal güzelliklerini öğrencilerimizle birlikte gezerek Ordu'yu tanımalarını sağlıyoruz. Bu geziler esnasında da öğrencilerimizin Ordu'dan çok memnun kaldıklarını görüyoruz. Dolu dolu bir proje dönemi yaşıyoruz" dedi.

ÖĞRENCİLER DÜZENLENEN PROJEDEN MEMNUN KALDI

Muş Merkez Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden dereceye girerek Ordu'ya gelmeye hak kazanan Mürsel Başak, kursa katıldığı için mutlu olduğunu belirtti. Ordu'yu çok sevdiğini ifade eden Başak, "Kursa katıldığım için çok mutluyum. Ordu'yu gerçekten çok sevdim. Gezip görülmesi gereken bir yer. İnsanları çok iyi ve sıcak kanlı insanlar, bizleri çok iyi karşıladılar. Aldığımız kurslarla da tecrübe sahibi oluyoruz" diye konuştu.

Kursun kazınımları konusunda bilgiler veren Şırnak Silopi Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrenci Muhammet Tay, "Ordu'ya bir amaç için mesleğimizi daha iyi öğrenmek ve kardeşliğimizi pekiştirmek için geldik. Ordu'nun doğal güzelliklerinin yanı sıra insanlarını tanıma fırsatı bulduk. Programa katılan arkadaşlarımızla kaynaşarak adeta kardeş olduk ve birbirimizin kültürlerini öğrendik" şeklinde konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu İllerinin İhl Birincileri Ordu'da Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement