Doğu ve Güneydoğu Kara Tesilm Oldu - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu Kara Tesilm Oldu

Doğu ve Güneydoğu Kara Tesilm Oldu

Arif ARSLAN- Turan KOYUNCU- Şahismail GEZİCİ- Nezir GÜNEŞ- Sekvan KÜDEN- Aziz ÖNAL- Mesut BUDRAÇ- Serkan BİNGÖL/TUNCELİ-ELAZIĞ-BATMAN-SİİRT-MARDİN-ŞIRNAK-BİNGÖL, - DOĞU ve Güneydoğu'da son bir haftadan beri etkili olan kar yağışı, son 2 gün içerisinde tipi ve fırtına ile birlikte günlük yaşamı...

01.02.2017 14:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arif ARSLAN- Turan KOYUNCU- Şahismail GEZİCİ- Nezir GÜNEŞ- Sekvan KÜDEN- Aziz ÖNAL- Mesut BUDRAÇ- Serkan BİNGÖL/TUNCELİ-ELAZIĞ-BATMAN-SİİRT-MARDİN-ŞIRNAK-BİNGÖL, - DOĞU ve Güneydoğu'da son bir haftadan beri etkili olan kar yağışı, son 2 gün içerisinde tipi ve fırtına ile birlikte günlük yaşamı felç etti. Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde sabah saatlerinde hayvanlarına yem vermek için evinden çıkan 60 yaşındaki Ömer Aydın, kara saplandı ve donarak öldü. Elazığ, Batman, Siirt, Şırnak ve Bingöl'te toplam bin 448 köy ulaşıma kapandı. Bir çok kentte kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personele valilikler tarafından izin verildi.

Doğu ve Güneydoğu'da, etkili olan ve yaşamı olumsuz etkileyen yoğun kar yağışı ve soğuk Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde bir can aldı. Karlıova İlçesi'ne bağlı Kargapazarı Köyü'nde yoğun kar yağışı, tipi ve fırtına nedeniyle sabah saatlerinde, hayvanlarına yem vermek için evden çıkan 60 yaşındaki Ömer Aydın, metrelerce kalınlıktaki kara saplandı ve çıkamadı. Tipi nedeniyle görüş mesafesininde düştüğü bölgede Ömer Aydın, donarak yaşamını yitirdi. Karlıova Kaymakamlığı'na bağlı Özel İdare Ekipleri, paletli kar aracıyla köye ulaşırken, ekiplerin yaptığı yol temizleme çalışmasının ardından Aydın'ın cesedi bulunduğu yerden alınarak otopsi için Karlıova Devlet Hastanesi'ne getirildi.

BİNGÖL, KAR VE TİPİYE TESLİM OLDU

Bingöl'de yaklaşık bir haftaden beri belli aralıklarla devam eden kar yağışı, dün gece saatlerinde tipi ve fırtınaya dönüştü. Yoğun kar yağışı nedeniyle kentte ulaşım aksadı. Bingöl- Elazığ, Bingöl- Muş ve Bingöl- Erzurum karayolları ulaşıma kapanırken, bir çok araç ise yolda mahsur kaldı.

Karayolları ekiplerinin müdahalesinin ardından bazı yollar açılırken, kent genelinde 278 köy yolu kar yağışı dolayısıyla ulaşıma kapandı. Tüm ilçe yollarında ulaşımda aksaklıklar yaşanırken, Muş karayolu üzerindeki Saray Mahallesi içerisinde 8 kişinin bulunduğu araç kara saplanarak mahsur kaldı. Araç içerisindeki vatandaşların cep telefonu ile yardım istemesinin ardından karayolları ekipleri köy yolunu açarken, belediye ekipleri de mahsur kalan aracı ve içindekileri kurtardı.

Bingöl'ün yüksek kesimlerinde kar kalınlığının 2 metreyi aştığı belirtilirken, özel idare, karayolları ve belediye ekiplerinin kapanan köy yollarını açmak için başlattığı çalışmalar devam ediyor.

BATMAN'DA 565 KÖY VE MEZRA YOLU KAPALI

Batman'da, kent merkezi başta olmak üzere ilçelerde etkili olan kar nedeniyle 565 yerleşim biriminin yolu kapandı. Kapanan 2 bin 600 kilometrelik yolun açılması için çalışmaların devam ettiğini belirten Özel İdare Genel Sekreteri Abdulkadir Özer, "Kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez başta olmak üzere 282 köy ve 283 mezranın toplam 2 bin 600 kilometre yolu kapalı durumda. Seyahat etmek zorunda olan vatandaşlarımızın zincirsiz ve tedbirsiz olarak yola çıkmamaları gerekiyor" dedi.

Batman Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yoğun kar yağışı nedeniyle kamuda çalışan hamile ve engelli personelin iki gün süreyle izinli sayılacağı belirtilerek, " Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, İlimizde beklenen yoğun kar yağışı ve don olayları sebebiyle herhangi bir olumsuzluk veya mağduriyetin yaşanmaması için kamuda çalışan engelli ve hamile personelimiz dün ve bugün idari izinli sayılacaktır" denildi.

Köy ve mezra yolunu kapattığı Kozluk ve Sason ilçelerinde ise, acil vakalara zamanında ulaşan Özel İdare ve AFAD ekipleri, durumu acil olan hastaları sağlık merkezlerine zamanında ulaştırdı.

SİİRT'TE SİBİRYA SOĞUKLARI

Bölgede iki günden beri etkili olan kar yağışı, Siirt ve çevresinde tipi ve fırtına ile birlikte hayatı felce uğrattı. Yoğun kar yağışı nedeniyle 5 ilçede toplam 90 köy yolu ulaşıma kapandı.

Siirt İl Özel İdare Genel Sekreterliği tarafından yapılan açıklamada, "Siirt'in Pervari ilçesine bağlı 38, Şirvan'da 25, Eruh'ta 15, Baykan'da 10 ve Tillo'da 2 köy yolu olmak üzere 90 köy yolu ulaşıma kapandı. Kapanan köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmalar devam etmektedir" denildi.

MARDİN'DE 4 GÜNDÜR KAR YAĞIYOR

Mardin'de, 4 gündür aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kent genelinde 118 köy yolunun kapanmasına neden olurken, tarihi kentin beyaza bürünmesini sağlayarak, kartpostallık görüntülerin oluşmasına yolaçtı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, kar yağışı, don, buzlanma ve ani sıcaklık düşüşünün halkın günlük yaşantısını olumsuz yönde etkilememesi için bütün kış mevsimini kapsayacak şekilde kamu kurum ve kuruluşlarınca gerekli tedbirlerin alındığı belirtilirken kar yağışı, don ve buzlanmanın etkili olduğu gün ve saatlerde, zorunlu olmadıkça vatandaşların özel araçları ile trafiğe çıkmamaları gerektiği, araçları ile yola çıkmaları durumunda ise gerekli donanımların ve aracın teknik yönden gerekli kontrollerini yaptırmaları ve trafik kurallarına uymaları istendi.

Mazıdağı İlçesi'nde birçok iş yerinin çatısı, biriken kar yığınlarının ağırlığına dayanamayarak çöktü. İlçenin geçen yıl faaliyete giren tek halı sahasının çatısı da yıkılan çatılar arasında yeraldı. Halı sahanın çökmesi sırasında kimsenin bulunmaması, olası bir faciayı önledi. Can kaybının yaşanmadığı çökmede, halı sahada büyük çapta maddi hasar oluştu.

ŞIRNAK-HAKKARİ KARAYOLU ULAŞIMA KAPANDI

Şırnak'ta kar yağışı, fırtına ve tipiden dolayı kapanan Şırnak Merkeze bağlı köy yolları ulaşıma açıldı. Kar temizleme çalışması yürüten ekipler, çığ tehlikesine aldırış etmeden çalışmalarını sürdürüyor. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne bağlı ekipleri kar, tipi ve fırtınanın yanısıra her türlü zorluğa rağmen vatandaşların yolda kalmamaları için çalışmalarını aralıksız sürdürürken, kar yağışının artmasıyla sık sık çığ tehlikesiyle karşı karşıya geliyor.

ELAZIĞ'DA BEYAZ ESARET

Elazığ'da yoğun kar yağışı nedeniyle 552 köy yolundan 389 köy yolu ulaşıma kapandı. Elazığ Özel İdaresi Genel Sekreterliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Elazığ merkeze bağlı 44, Ağın 5, Alacakaya 10, Arıcak 11, Baskil 16, Maden 38, Karakoçan 87, Keban 10, Kovancılar 77, Palu 36, Sivrice 50 olmak üzere toplam 389 köy yolu şu an itibariyle ulaşıma kapandı. İl özel idare ekipleri kapalı köy yollarını ulaşıma açmak için çalımlarını aralıksız sürdürüyor" denildi. Elazığ-Bingöl, Elazığ- Diyarbakır ve Elazığ- Malatya karayollarında ise ulaşım güçlükle ve kontrollü olarak yapılıyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu Kara Tesilm Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement