Doğu ve Güneydoğu Yerel Medyasına İlişkin Rapor - Son Dakika
Güncel

Doğu ve Güneydoğu Yerel Medyasına İlişkin Rapor

Anadolu Yayın Platformu Başkanı Burhan: "Bölgedeki şantiyelerin yakılmasına ses çıkartılmaması, vergi adı altında esnaftan haraç toplanması sürecine, maalesef yerel medyaya baskı süreci de eklenmiştir"

18.11.2014 13:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Anadolu Yayın Platformu Başkanı Sinan Burhan, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yerel medya kuruluşlarının PKK ve KCK baskısı altında olduğunu belirtti.

Burhan, yaptığı yazılı açıklamada, yaklaşık 40 medya kuruluşuyla görüşerek bir rapor hazırladıklarını, bu raporu Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'a sunacaklarını belirtti.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yerel medya kuruluşlarının PKK ve KCK baskısı altında olduğunu ifade eden Burhan, açılım ve barış süreci devam ederken baskı ve sindirmenin "kabul edilemeyeceğini" vurguladı.

Burhan, raporda, Doğu ve Güneydoğu'da yayın yapan yerel medya kuruluşlarının, çözüm sürecine destek olmalarına ve halkta iyimser bir hava bulunmasına rağmen, bu kuruluşların, KCK ve uzantılarının ekonomik, sosyal ve silah baskısı altında oldukları ifadesinin yer aldığını bildirdi.

Halkla iç içe olan ve tamamen korumasız yayıncılık yapmaya çalışan yerel medya kuruluşlarının kendilerini özgür hissetmediklerini vurgulayan Burhan, "Hükümetin ortaya koyduğu çözüm iradesinin KCK siyaseti tarafından takdir edilmesi gerekirken, bölgedeki şantiyelerin yakılmasına ses çıkartılmaması, vergi adı altında esnaftan haraç toplanması sürecine maalesef  yerel medyaya baskı süreci de eklenmiştir" değerledirmesinde bulundu.

Burhan, Anadolu Yayın Platformu olarak çözüm sürecinin her daim arkasında olduklarını da kaydetti. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Doğu ve Güneydoğu Yerel Medyasına İlişkin Rapor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement