Doğu ve Güneydoğulu Sanayiciler İş Konseyi Çatısı Altında Birleşti - Son Dakika
Yerel

Doğu ve Güneydoğulu Sanayiciler İş Konseyi Çatısı Altında Birleşti

Diyarbakır TSO öncülüğünde, bölge sanayicilerinin katılımıyla "Diyarbakır İş Konseyi" kuruldu Konsey, kentin ekonomik sorunlarına çözüm üretmeyi hedefliyor

27.08.2013 17:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) öncülüğünde, bölge sanayicilerinin katılımıyla "Diyarbakır İş Konseyi" kuruldu.

Diyarbakır İş Konseyi, DTSO öncülüğünde, iş camiası ve işveren dernekleri temsilcilerinin katılımıyla kuruldu. Diyarbakır'ın ekonomik sorunlarını masaya yatırarak ortaklaşa çalışmayla çözüm yolları üretmeyi hedefleyen konsey, ilk toplantısını paydaş kurumların temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirdi.

DTSO Başkanı Ahmet Sayar'ın dönem sözcülüğünü yaptığı toplantıda, kentin başta ekonomik ve sosyal sorunları olmak üzere, altyapı, sanayi ve ticari problemleri ele alındı.

Toplantıda, kurumlararası kolektif çalışmayla mevcut sorunlara çözüm yolları aranarak, üretilen çözümlerin ilgili makamlara iletilmesi ve sürecin takip edilmesi ile Organize Sanayi Bölgesi'nin genel sorunları görüşülerek, bedelsiz arsa tahsisiyle ilgili mevzuat belirsizliğinin ortadan kaldırılmasına yönelik girişimlerde bulunulması kararlaştırıldı.

Toplantıda ayrıca Tekstil Kent ile ilgili sürecin hızlı yürütülebilmesi için konsey üyesi olan DTSO, GÜNTİAD, DİSİAD ve DESOB"an oluşan bir komisyonun kurulması ve projenin biran önce hayata geçirilmesi amacıyla projenin paydaşları olan Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Kalkınma Ajansı ile ortaklaşa çalışma kararı da alındı.

Diyarbakır İş Konseyi şu kurumlardan oluştu:  "Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası, Diyarbakır Ticaret Borsası, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkarlar Odası, Doğu Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Dernekleri Federasyonu, Ortadoğu Sanayici Genç İş Adamları Derneği, Güneydoğu Sanayici ve İş Adamları Derneği, Diyarbakır Sanayici ve İş Adamları Derneği, Güneydoğu Genç İş Adamları Derneği, Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği Diyarbakır Şubesi, Diyarbakır Girişimci İş Adamları Derneği, Temizlik ve Sosyal İşverenler Derneği, Güneydoğu Tekstilci İş Adamları Derneği, Diyarbakır Mermerciler Derneği,Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği

Diyarbakır Organize Sanayi İş Adamları Derneği, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği, Diyarbakır İş Kadınları Derneği" - Diyarbakır

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Doğu ve Güneydoğulu Sanayiciler İş Konseyi Çatısı Altında Birleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement