Doğubayazıt PKK Doğubayazıt'ta Yolları Kesti, Tır'ları Tarayıp Ateşe Verdi - Son Dakika
Güncel

Doğubayazıt PKK Doğubayazıt'ta Yolları Kesti, Tır'ları Tarayıp Ateşe Verdi

Doğubayazıt PKK Doğubayazıt\'ta Yolları Kesti, Tır\'ları Tarayıp Ateşe Verdi

PKK Doğubayazıt'ta yolları kesti, TIR'ları tarayıp ateşe verdi Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı),(DHA)- AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde dün gece PKK'lı iki terörist grubu, Gürbulak ve Iğdır yollarını kesti, TIR'lara mototof kokteyli atıp, otomatik tüfeklerle ateş açtı.

11.07.2015 12:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

PKK Doğubayazıt'ta yolları kesti, TIR'ları tarayıp ateşe verdi

Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı),(DHA)- AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde dün gece PKK'lı iki terörist grubu, Gürbulak ve Iğdır yollarını kesti, TIR'lara mototof kokteyli atıp, otomatik tüfeklerle ateş açtı. Saldırılarda 3 TIR yandı, 1 İranlı da yaralandı. Bölgede güvenlik güçlerinin operasyonları sürüyor.

PKK'lı bir grup dün gece yarısı Doğubayazıt- Gürbulak ile Doğubayazıt- Iğdır karayolunda eş zamanlı molotof kokteylli eylem yaptı. Yaklaşık 50 kişilik terörist grubu ilk olarak, Doğubayazıt- Iğdır karayolundaki Bardaklı Köyü mevkiinde, TIR'ları durdurarak kimlik kontrolü ve bölücü propaganda yaptı. Teröristler daha sonra bir sürpermarkete ait gıda malzemesi taşıyan TIR'ı ateşe vererek yolu trafiğe kapattı. Bu sırada olay yerine gelen jandarma ile teröristler arasında kısa süreli çatışma çıktı. Jandarma, Doğubayazıt- Iğdır karayolunu trafiğe kapatarak geniş güvenlik önlemleri aldı. Alev alan TIR ise itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü.

Teröristler aynı saatlerde Türkiye-İran sınırında bulunan Gürbulak Sınır Kapısına yaklaşık 20 kilometre mesafede TIR'ları durdurdu. Teröristler 'dur' ikazlarına uymayan TIR'ları kalaşnikof tüfeklerle taradı, molotof kokteyli attı. Açılan ateş sonucu kurşunlar İran plakalı olduğu belirlenen TIR'lara isabet ederken, 2 TIR da yanarak kül oldu. Polis ve jandarma, Türkiye-İran ulusarası karayolunu sabaha kadar trafiğe kapattı. İranlı TIR sürücüleri kalabalık bir grubun uzun namlulu silahlarla kendilerine 'dur' ikazında bulunduklarını belirterek, "Korktuğumuz için durmadık. Bu sırada bize ateş açtılar. TIR'larımızı taradılar" dediler. Çıkan olaylarda 1 İranlı sürücünün yaralandığı bildirildi.

Teröristler dün gündüz saatlerinde de Doğubayazıt çıkışında da eylem yaptı.

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt PKK Doğubayazıt'ta Yolları Kesti, Tır'ları Tarayıp Ateşe Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement