Doğubayazıt'ta 8 Kişilik Ailenin Ölümünde İlk Rapor: Karbonmonoksit Zehirlenmesi - Son Dakika
Güncel

Doğubayazıt'ta 8 Kişilik Ailenin Ölümünde İlk Rapor: Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Doğubayazıt\'ta 8 Kişilik Ailenin Ölümünde İlk Rapor: Karbonmonoksit Zehirlenmesi

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Alıntepe Köyü'ndeki evlerinde ölü bulunan Zeyat Ailesi'nin 8 ferdinin karbonmonoksit gazından zehirlendiği anlaşıldı.

16.04.2015 12:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesine bağlı Alıntepe Köyü'ndeki evlerinde ölü bulunan Zeyat Ailesi'nin 8 ferdinin karbonmonoksit gazından zehirlendiği anlaşıldı.

Doğubayazıt ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta, Alıntepe Köyü'nde geçen 11 Nisan günü, Zeyat ailesinin evinin kapısının öğle vakti gelmesine karşın açılmaması komşularını endişelendirdi. Komşuları kapıyı kırarak içeri girdiğinde Abdulkadir Zeyat (45), eşi Antika Zeyat (43) ile çocukları Semra (17), zihinsel engelli Kenan (15), Özlem (12), Adem (10), Erdem (8) ve Miraç'ın (2) cansız bedenleriyle karşılaştılar. Yapılan araştırmada, evde aydınlatmada kullanılan tüpgaz lambası bulundu. Zeyat Ailesi bireylerinin piknik tüpünden sızan gazdan zehirlendikleri ihtimali üzerinde duruldu. Aile bireylerinden Kemal Zeyat'ın (19) İstanbul'a çalışmaya gittiği için kurtulduğu olayda ölen anne- baba ve 6 çocuğun cesetlerine Erzurum Adli Tıp Kurumu tarafından otopsi yapıldı.

Erzurum Adli Tıp Kurumu'ndan verilen ön otopsi raporunda, Zeyat ailesinin karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğü belirtildi. Cumhuriyet Savcılığı tarafından istenilen ikinci raporda, aile bireylerinden alınan örnekler Adli Tıp Kurumu'nda yeniden detaylı incelemeden geçirilecek. Zeyat ailesinin yediği 'tavuk'tan da etkilenmeleri olasılığı nedeniyle gıda zehirlenmesi konusu da araştırılacak. Detaylı raporda ailenin ölüm nedeni kesin olarak ortaya çıkacak.

Öte yandan doğalgaz, gaz yağı, benzin, tüpgaz, kömür ve odun gibi yapısında 'karbon' bulunan yakıtların yanması veya tam olarak yanmaması sonucunda oluşan dumanda bulunan karbonmonoksit gazı, tatsız, renksiz, kokusuz olduğu için 'sessiz katil' olarak nitelendiriliyor. - Erzurum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Doğubayazıt'ta 8 Kişilik Ailenin Ölümünde İlk Rapor: Karbonmonoksit Zehirlenmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement