Bayramı Kana Bulamak İsteyen 5 PKK'lı Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

Bayramı Kana Bulamak İsteyen 5 PKK'lı Tutuklandı

Bayramı Kana Bulamak İsteyen 5 PKK\'lı Tutuklandı

Ağrı Doğubayazıt'ta, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında silahlı ve bombalı eyleme hazırlanırken gözaltına alınan 5 PKK'lı tutuklandı.

31.10.2014 11:16  Güncelleme: 11:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ağrı Emniyet Müdürlüğü ekiplerince, Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında silahlı ve bombalı eyleme hazırlanırken Doğubayazıt'ta gözaltına alınan 5 PKK'lı, sorgularının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

BAYRAM ETKİNLİKLERİNİ SABOTE EDECEKLERDİ

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre, Cumhuriyetin 91'inci yıl dönümü kutlama etkinliklerini sabote etmek, kana bulamak isteyen, güvenlik güçlerine ait kamu binalarına yönelik bombalı, silahlı eylemler gerçekleştirmek isteyen terör örgütü mensupları tespit edildi.

Tespit edilen bu kişilerin, yapılan takipte, Doğubayazıt İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Kaymakamlık binası çevresinde keşif yaptıkları anlaşıldı.

EYLEM HAZIRLIĞINDA YAKALANDILAR

Eylem hazırlığında olan teröristlere yönelik 28 Ekim günü operasyon yapıldı ve şüpheli olarak M.S.U. ile S.T. yakalandı. Yakalananlar ile irtibatlı olan ve terör örgütü PKK'nın yaptığı çağrılarla 7- 10 Ekim günlerinde Doğubayazıt'ta meydana gelen toplumsal olaylara karışarak çevreye zarar veren R.T., M.N., M.P. ve M.B. ise 29 Ekim günü yapılan eş zamanlı operasyonda gözaltına alındı.

Yakalananların evlerinde yapılan aramalarda, 'leşger' diye nitelendirilen örgüt mensupları tarafından giyilen kıyafet, örgütün silahlı yapılanması olan HPG ibareli kar maskesi, 1 pompalı tüfek, 3 tabanca ve fişekler ele geçirildi.

Yakalananlardan M.S.U., R.T., M.N., M.P. ve M.B. çıkarıldıkları adli makamlarca tutuklandı, S.T. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayramı Kana Bulamak İsteyen 5 PKK'lı Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • İŞKENCE: ARKASINDAKİ GÜÇLERİ DEŞİFRE ETSİNLER. BUNUN İÇİN HER TÜRLÜ İŞKENCE SERBEST BUNLARA. ASKERİMİZİ, POLİSİMİZİ VURMAK NEYMİŞ BİLSİNLER. 7 1 Yanıtla
  • abc: hükümet af eder bunlar zavallı kandırılmış kardeşlerimiz diye yakalanan teröristler bize 5 tl verdiler bunları patlatın 5 tl sizin olsun dediler derler. 4 3 Yanıtla

Advertisement