Doğudaki Terör Olayları Karadeniz Turizmini Hareketlendirdi - Son Dakika
Güncel

Doğudaki Terör Olayları Karadeniz Turizmini Hareketlendirdi

Doğudaki Terör Olayları Karadeniz Turizmini Hareketlendirdi

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan olumsuz şartların turizm seyahatlerini iptal ettirdiğini, iptal edilen turların ise Karadeniz’e özellikle de Ordu’ya yönlendirildiğini söyledi.

17.08.2015 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan olumsuz şartların turizm seyahatlerini iptal ettirdiğini, iptal edilen turların ise Karadeniz'e özellikle de Ordu'ya yönlendirildiğini söyledi.

Ordu'da turizm çalışmaları her geçen artıyor. Yapılan tanıtımlar ve organizasyonlar tur şirketlerinin dikkatini çekiyor. Doğu ve Güneydoğu illerinde yaşanan karışıklıklar bu illere olan turları iptal ettirirken, organizasyon şirketleri de alternatif yerler arıyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, iptal olan Doğu ve Güneydoğu turlarının Karadeniz'e yöneldiğini belirtti. Yaşanan bu durumun Ordu turizmine katkı sağladığını ifade eden Toparlak, zorunluluk sebebi ile Ordu'ya gelen turistlerin bu durumun dışında çok mutlu bir şekilde Ordu'dan ayrıldıklarını vurguladı.

"İPTAL OLAN DOĞU TURLARI YÖNÜNÜ KARADENİZ'E ÇEVİRDİ"

Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan karışıklıklar sebebi ile alternatif arayan tur şirketlerinin Karadeniz'e yönelmesi ile turizmin farklı bir ivme kazandığını aktaran Toparlak, "Doğu ve Güneydoğu'da yapılan tur operasyonları yaşanan olumsuz durumlardan dolayı neredeyse tamamı iptal edildi. Doğu turlarını iptal eden organizasyon şirketleri yönlerini tamamen Karadeniz'e çevirdi. Buranın güvenli bölge olmasından kaynaklanan ve buraya yönelen organizasyon şirketleri Ordu'nun turizm potansiyelini yukarı seviyelere çıkardı. Bu durumun hem turistlere hem de buradaki işletme sahiplerine çok olumlu yansıdı. Turistler doğu turlarının iptal olması ile geldikleri Ordu'ya ve yaylalarımıza hayran kaldı. İlk defa gelen bir daha gelmek istediğini belirtiyor. İşletmecilerde bu durumdan memnun kalıyor" dedi.

"ZORUNLULUKTAN GELSELER DE MUTLU OLARAK AYRILIYORLAR"

Turların iptal edilmesi sebebi ile Ordu'ya gelen turistlerin bu durumun tam tersi bir şekilde Ordu'yu gördükten sonra mutlu olduklarını dile getiren Ordu Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, "Biz de bu durumun bilincindeyiz. Zorunlu olarak buraya gelmiş insanların memnun olması açısından çok çaba sarf ediyoruz. Çünkü onları ne kadar memnun edebilirsek yeni misafirlerinde önünü açmış oluyoruz. Gönlümüz istemiyor bu durumların yaşanmasını, ancak bu durum Ordu turizm için bir fırsat oldu. Biz, zorunluluktan buraya gelen turistleri mutlu bir şekilde geri göndermek istiyoruz ve gönderiyoruz" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğudaki Terör Olayları Karadeniz Turizmini Hareketlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement