Doğulu Mevsimlik İşçiler Konaklama Alanından Memnun, Sezondan Umutlu - Son Dakika
Güncel

Doğulu Mevsimlik İşçiler Konaklama Alanından Memnun, Sezondan Umutlu

Doğulu Mevsimlik İşçiler Konaklama Alanından Memnun, Sezondan Umutlu

Fındık sezonuna sayılı günler kala Doğu ve Güneydoğu’dan Ordu’nun Ünye ilçesine elen mevsimlik fındık işçileri, havaalanı yanındaki arazide kendileri için oluşturulan alanda konaklamaya başladı.

04.08.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fındık sezonuna sayılı günler kala Doğu ve Güneydoğu'dan Ordu'nun Ünye ilçesine elen mevsimlik fındık işçileri, havaalanı yanındaki arazide kendileri için oluşturulan alanda konaklamaya başladı.

Konaklama alanından son derece memnun olduklarını belirten işçiler, "Buradaki durumumuz Allah'a şükürler olsun dört dörtlük. Bize bu imkanı sağlayanlar baba gibi insanlar. Bu imkanların kıymetini bilmek gerekir" dediler.

Ünye Kaymakamlığı tarafından havaalanı yanında oluşturulan alana aileleriyle birlikte gelerek konaklamaya başlayan Doğu ve Güneydoğulu işçiler sezondan umutlu.

Şanlıurfa'dan Ünye'ye fındık toplamaya gelen Ahmet Çavuş, " Malatya'dan kayısı toplamaktan geldik. Burada yaklaşık 30 gün kalacağız. Burada işler biterse Çarşamba'ya, Samsun'a şeker pancarı toplamaya gideceğiz. Oradan da pamuk toplamaya gideceğiz. Buradaki durumumuz Allah'a şükürler olsun dört dörtlük. Enerjimiz, suyumuz, lavabomuz, lokantamız her şeyimiz var. Bize bu imkanı sağlayanlar baba gibi insanlar. Bu imkanların kıymetini bilmek gerekir" ifadelerini kullandı.

"ŞARTLAR, HER YIL DAHA İYİYE GİDİYOR"

Hayati Küçük ise 6 yıldır fındık toplamaya bölgeye geldiğini belirterek, "Burada kazandığımız paralarla çoluk çocuğumuzun karnını doyuracağız. Allah Başbakan'dan, Türk halkından razı olsun. Bize yer verdiler, yolumuz suyumuz güzel. Ne gerekirse yapıyorlar. Şu anda burada 500'e yakın kişi var, yine gelecekler var. 6 senedir buraya geliyorum, her geçen sene şartlar daha da iyiye gidiyor" diye konuştu.

"TEK İSTEĞİMİZ YABANCILARIN ÇALIŞTIRILMAMASI"

Şanlıurfa'dan gelen Abdul Cabbar Keklikçi de şunları söyledi: " Suriye'den gelenlere Allah yardım etsin. Onlar savaştan dolayı memleketlerini terk edip geldiler. Yalnız bizim devletimiz onlara kamp açmış, belli bir yerleri var ve güzel bir şekilde bakılıyor ama kaçak durumda olan, mülteci olan çok kişi var. Ünye bölgesine Gürcüler ve Suriyeliler tarım işçiliğine çok geliyor. Biz yıllardır Türk vatandaşı olarak tarım işçiliğini yapıyoruz. Burada 40 gün çalışacakken 20 gün çalışıp gittiğim zaman ben zarar ediyorum. Bin km yoldan geldim buraya. Bizim ricamız, sesimizi duyan olursa bu konuyla ilgilenmeleri." - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğulu Mevsimlik İşçiler Konaklama Alanından Memnun, Sezondan Umutlu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement