Doğum Tarihi: 2000 Ölüm Tarihi: Kayıp - Son Dakika
Güncel

Doğum Tarihi: 2000 Ölüm Tarihi: Kayıp

Trabzon’un Of ilçesinde 5 yıl önce kaybolan ve bir daha haber alınamayan Yusuf Kazdal’ın ailesi, Yusuf için yaptırılan boş mezarın başında bir gün bulunacağı ümidi ile göz yaşı döküyor.

15.04.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye’deki kayıp çocuk vakalarından bir tanesi de Trabzon’un Of ilçesinde yaşanıyor. Beş yıl önce 9 yaşındayken çöp dökmek için evinden ayrılan Yusuf Kazdal’dan bir daha haber alınamadı. Of’ta aylarca sürdürülen arama çalışmaları sonuç vermedi. Konu ailesi tarafından Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e iletildi. Devletin zirvesinden verilen talimatlar ve takipler de sonuç vermedi. Oğullarının evlerine geri döneceği umudu ile yaşayan aile oğullarına dair yüreklerine biraz olsun su serpmesi için gıyabi bir mezar da oluşturdu.

Yusuf’un babası Tahir Kazdal ve annesi Esma Kazdal bu boş mezarın başında gözyaşı dökerek oğullarının bulunması için dualar ediyorlar. Acılı baba mezardaki yabani otları yolarken, oğlu diye boş mezar ile konuşuyor. Mezar taşında ise Yusuf’un doğum tarihi kısmında 2000, ölüm tarihi kısmında ise ‘kayıp’ yazıyor.

Acılı baba oğlunun bir gün döneceğinden emin olduğunu belirterek, “Oğlum kaybolalı 5 yıl oldu. Oğlumun Türkiye’de olmadığını düşünüyorum. Oğlumun ilanının dünya çapında duyulmasını istiyorum. Türkiye’de olsaydı bulunurdu. Konuyla ilgili Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız ile görüştük. Yardım istedik. Yinede bulunamadı. Kanaatim yurt dışına kaçırıldığı yönündedir. Rabbim bize sabır verdi bekliyoruz. Oğlumun bir gün döneceğine eminim” dedi.

SAVCININ KUŞKUSU MEZAR KAZDIRDI

Kazdal Ailesi 5 yılda çok büyük üzüntüler yaşadıklarını, bu üzüntülerin yanı sıra bir de garip uygulamalarla karşılaştıklarını söyledi. Geçmişte Of’ta görev yapan bir savcının oğulları için yaptırdıkları mezarı açtırdığını belirten aile “Aranan oğlumuzu gömmüş olabileceğimiz ihtimali üzerine boş mezarını kazdırma talimatı verildi. Talimat üzerine mezar kazıldı. Bizim acımızı yaşamayan bilmez, anlayamaz. Bizim çocuğumuzu gömmüş olabileceğimizi bile düşündüler. Geldi mezarı kazdılar. Bu bizi çok üzmüştü” şeklinde konuştu.

Acılı anne Esma Kazdal 5 yıldır süren evlat hasretlerinin hiç dinmediğini ifade ederek oğlu için yapılan arama çalışmalarının yetersizliğinden yakındı. Acılı anne, “Beş yıldır biz ölüyüz. Sadece gömülmedik. Böyle bir hayat yaşıyoruz. Devlet idarecileri Of’a geldiklerinde halka sesleniyorlar. Ama benim Yusuf’um için kimse seslenmiyor. Kaybolan başka çocuklar için her yer aranıp taranıyor. Kayseri’de üç çocuk kayboldu. Cumhurbaşkanımızın talimatı ile Kayseri elekten geçirildi ve çocuklar bulundu. Benim Yusuf’um için aynı çalışmalar yapılmadı” ifadelerini kullandı.

GÖKTÜRK FIRAT

TRABZON (İHA)

Doğum Tarihi: 2000 Ölüm Tarihi: Kayıp
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Doğum Tarihi: 2000 Ölüm Tarihi: Kayıp - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor
    23:13 Ordu'da Ana Arı Yetiştiriciliği Kursuna Katılan 23 Kişi Eğitim Alıyor

    Ordu'da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Ordu Arıcılık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ve Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından düzenlenen ana arı yetiştiriciliği kursuna 23 kişi katıldı. Vali Muammer Erol, kursu ziyaret ederek kursiyerlere başarılar diledi. Kurs sonunda sertifika verileceği belirtildi.

  • Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi
    23:09 Samsung Galaxy Z Flip 6 Geekbench testinde görüntülendi

    Samsung, bu yıl Galaxy Z Flip 6 ve Z Fold 6'yı piyasaya sürecek. Galaxy Z Flip 6'nın Geekbench raporuna göre cihazın 8 GB RAM, Android 14 işletim sistemi ve Snapdragon 8 Gen 3 işlemciye sahip olacağı görülüyor. Galaxy Z Flip 6'nın temmuz veya ağustos ayında duyurulması ve satışa sunulması bekleniyor.

  • Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor
    23:09 Ucuz Tesla Model Y ve Togg'un Yeni Modelleri Dikkat Çekiyor

    Elektrikli araç piyasasında hem Tesla hem de Türkiye'nin yerli markası Togg'un modelleri, fiyatlandırma stratejileri ile dikkat çekiyor. Her iki markanın da farklı kullanıcı ihtiyaçlarına hitap edebilecek çeşitlilikte elektrikli araçlar sunduğu görülüyor.

  • Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip
    23:09 Huawei Watch Fit 3, Apple Watch'a benzer bir tasarıma sahip

    Huawei'nin yeni akıllı saati Watch Fit 3'ün ilk görüntüleri yayınlandı. Watch Fit 3, Apple Watch Series 9'a oldukça benzer bir görünüme sahip. Yeni tasarımda ekran biraz daha kare şeklinde tasarlanmış ve sağ üst tarafta yeni bir fiziksel düğme eklenmiş. Huawei Watch Fit 3, daha ekonomik bir alternatif olacak şekilde geliyor ve tahmini olarak 100 euro civarında bir fiyat etiketine sahip olacak. Cihazın özellikleri arasında Bluetooth bağlantısı, bildirim gösterimi, ses dosyalarını saklama ve oynatma, spor aktivitelerini takip etme gibi temel akıllı saat özellikleri bulunuyor. Huawei'nin bu yeni modeli, Apple Watch'a yakın pratik özellikler sunarak uygun fiyatlı akıllı saat arayan kullanıcılar için cazip bir alternatif oluşturuyor.

  • OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı
    23:09 OnePlus Ace 3 Pro Özellikleri ve Detayları Ortaya Çıktı

    OnePlus'ın yeni amiral gemisi modeli OnePlus Ace 3 Pro, Snapdragon 8 Gen 3 işlemcisi ve 16 GB RAM belleği ile dikkat çekiyor. Ayrıca 1,5K kavisli ekran, 6000 mAh pil ve 100W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip olan cihaz, rakiplerine aman vermeyecek.

  • İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı
    23:08 İzmir Karaburun açıklarında 45 düzensiz göçmen yakalandı

    İzmir'in Karaburun ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik ekipleri tarafından bir lastik botta 3'ü çocuk toplamda 45 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı
    23:03 İstanbul'da Banka Dolandırıcılığı Operasyonunda 16 Kişi Tutuklandı

    İstanbul merkezli 5 ilde, kendilerini banka çalışanı olarak tanıtıp mağdurları ikna ederek hesaplarındaki paraları üçüncü kişilerin hesaplarına aktardığı iddiasıyla gözaltına alınan 18 şüpheliden 16'sı tutuklandı. Şüphelilerin, 19 ayrı eylemde yaklaşık 6 milyon lira haksız kazanç sağladığı tespit edildi.

  • CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi
    22:54 CHP'li Meclis Üyesi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'na Cemil Bayık Dedi

    Aliağa Belediyesi CHP'li Grup Sözcüsü İbrahim Doğangül, meclis toplantısında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'nın ismine 'Cemil Bayık' dedi ve Gemi Söküm sektörüne 'uyuşturucu trafiğinin durağı' iddiasında bulundu.


Advertisement